Ziare - evenimente evidentiate in presa hunedoareana
Evenimentele din luna Iunie 2021
 

2 iunie - 18 iunie 2021, CURS CONTABIL - COR 331302

Curs de iniţiere în contabilitate pentru studii medii (o grupă de 14 locuri), care se va desfăşura la Centrul de Formare Profesională al Bibliotecii Judeţene "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva. Cursul este autorizat de către Comisia de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională, iar absolvenţii vor primi certificat de absolvire.
Cursul se adresează absolvenţilor de liceu de orice vârstă interesaţi să cunoască noţiuni elementare de contabilitate care îi pot ajuta să profeseze în compartimente de evidenţă primară, contabilitate de gestiune şi financiară. De asemenea, acest curs poate deschide calea spre înscrierea în CECAR (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România) pentru a deveni contabil autorizat (independent) sau pentru a înfiinţa şi gestiona eficient propria afacere, în orice domeniu de activitate.
 

9 iunie 2021, ora  1300, Deva Mall, Sall d'Or - finala concursului de cultură generală

Citești și câștigi! – Cei mai buni dintre cei buni.

 

17 iunie 2021, ora 1300, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala „Liviu Oros” – manifestare cultural-educativă:

Prin marile biblioteci ale lumii.

Biblioteca Județean㠄Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 17 iunie 2021, ora 1300, la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o manifestare cultural-educativă intitulat㠄Prin marile biblioteci ale lumii”. Se va face o amplă prezentare a unor celebre biblioteci, începând cu Biblioteca din Alexandria și cea a lui Celsus, Biblioteca Bodleiană din Oxford și Haein Sa din Coreea de Sud, de la Library of Congress din Washington la unele librării atipice din zilele noastre. Celor prezenți în sală li se va vorbi despre istoria cărții și a tiparului, despre suporturile pe care, de-a lungul timpului, a fost stocată informația, de la papirus, lut, lemn la hârtie și la suportul magnetic. Vor fi informații extrem de interesante, informații noi despre un subiect care interesează un foarte mare număr de iubitori ai cărții, de oameni pentru care mersul la bibliotecă a devenit o obișnuință. De altfel, unul dintre considerentele pentru care organizăm acest gen de manifestări culturale este acela de a oferi informații pe teme mai deosebite, iar temele legate de carte și lectură se bucură de un viu interes.  În istoria civilizațiilor, bibliotecile s-au dovedit a fi cele mai fidele și mai complete deținătoare ale comorilor culturale reprezentate, în primul rând, de cărți. Adevărate temple ale culturii, bibliotecile au jucat un rol esențial în viața culturală a fiecărui popor. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au conservat informații din toate domeniile cunoașterii și le-au lăsat moștenire generațiilor următoare prin intermediul bibliotecilor. Bibliotecile au atras și continuă să atragă un număr impresionant de oameni dornici de informație, oameni de toate vârstele care găsesc în carte, în lectură, modalitatea perfectă de a petrece timpul. „De câte ori te simți nefericit și ai nevoie de uitarea necazurilor; când ești rănit de viață, dorești un suprem balsam; când ești sătul de banalitatea și inegalitatea mediului, aspiri la societate (...) n-ai decât să întinzi mâna spre bibliotecă și să chemi către tine acest talisman: Cartea”, după cum se exprima marele iluminist francez Montesquieu. Despre unele dintre cele mai renumite păstrătoare ale unor astfel de talismane va fi vorba în materialul pregătit de Biblioteca Județeană. Așa cum facem de fiecare dată, în finalul manifestării vor fi adresate publicului întrebări legate de tema prezentării, cei care răspund corect fiind răsplătiți cu premii constând în cărți și diplome.