COMUNITATE

Actrița Isabela Hașa lansează o carte pentru micii cititori – „Iubire fără cuvinte”

FOTO: Faceboo.com / Isabela Hasa
Actrița Isabela Hașa lansează o carte pentru micii cititori – „Iubire fără cuvinte”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează marți, 8 decembrie, la ora 11.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment special dedicat celor mai mici cititori ai ei.

Isabela Hașa, cunoscuta actriță a Teatrului de Artă din Deva, vine în fața publicului, și în mod deosebit a copiilor, cu o carte pe care a intitulat-o Iubire fără cuvinte. “Este o carte plină de sensibilitate și duioșie, o carte de care se vor bucura nu doar copiii, ci și toți cei care iubesc animalele și în mod deosebit câinii, acești prieteni devotați și afectuoși ai omului, animale care nu întotdeauna se bucură de o soartă bună. Cartea, care cuprinde o mică povestire izvorâtă din realitate despre cățelușii Ricko și Linda, este completată cu pagini pe care copiii sunt invitați să le coloreze”, spune managerul Bibliotecii Județene, Sebastian Bara.

Această lansare de carte se dorește a fi și un dar oferit copiilor în așteptarea Sărbătorii de Crăciun.

Cu prilejul acestei lansări, autoarea va susține și o sesiune de autografe.

Actrița Isabela Hașa este un nume binecunoscut al scenei devene. Este absolventă a Liceului Pedagogic din Odorheiul Secuiesc și a Liceului Industrial  Toplița, licențiată a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și a Facultății de Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, București. Este deținătoare a unei diplome de trainer conferită de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și M.M.F.P.S.

Pasionată de teatru, s-a dedicat scenei de la o vârstă foarte fragedă. Are o îndelungată carieră teatrală desfășurată, în perioada 1986-2013, pe scena Teatrului de Artă din Deva. În perioada 2000-2007, a fost șefa Secţiei actori, în perioada 2009-2013 a fost director, Secretar de platou și, între 2000 și 2013, a făcut parte din  Consiliul Artistic şi Consiliul Administrativ al teatrului.

A deținut roluri principale în peste 45 de piese din dramaturgia românească şi universală, spectacole de revistă, comedie, cabaret politic, dramă, monodramă, spectacole pentru copii. În perioada 1996-2000 a participat la Festivalul Teatrelor de Revistă organizat la Constanța. Are colaborări cu posturile locale de radio şi televiziune, fiind invitată în diverse emisiuni culturale. A prezentat Festivalul de umor ,,Liviu Oros”, ediţiile 1992 -1995; Festivalul Internaţional ,,Ecofest Junior”, 2008-2013. A prezidat juriul Festivalului „Actori Vestiţi”. A susținut spectacole alături de mari actori români: Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Mitică Popescu, Ion Dichiseanu, Horia Şerbănescu, Puiu Călinescu s.a. A conceput costumele din spectacolul ,,Nastratin Hogea” de Anton Pann. A organizat un workshop împreună cu regizorul suedez Frank Kelber.

Este membră a Uniunii Teatrale din România și a CREDIDAM.

Este autoarea lucrării Teatrul devean la moment aniversar, prefaţată de criticul și istoricul literar prof. univ. dr. Valeriu Râpeanu, și coautoarea capitolului ,,Societatea pentru fond de teatru român și viața teatrală” din lucrarea Județul Hunedoara, monografie.

A semnat eseuri în revistele de cultură Ardealul Literar, Vox Libri, Noua Provincia Corvina etc.

I s-au acordat: Diploma de recunoștință din partea Ministerului Culturii şi Cultelor, Direcţia Județeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Național Hunedoara; Diplomă de excelenţă din partea Asociației „Pro Isis”; cinci medalii de excelenţă; Diplomă de apreciere din partea Asociației ,,Cuviosul Arsenie Boca” etc.

 

afis isabela hasa

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

15 − five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

lansare Isabela Hasa

Invitație în lumea celor care nu cuvântă (A)

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
salon de iarna

Pictori și fotografi expun la „Salonul de iarnă” de la Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
elevi liceu arte

Trei premii pentru elevii de la Liceul de Arte din Deva, la Festivalul KlavierART

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
immaculata

Concert de muzică sacră și colinde, la Catedrala greco-catolică “Immaculata”

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
catedrala episcopala

Concert de colinde al coralei Arhiepiscopiei Tomisului și conferință teologică, de hramul Catedralei Episcopale din Deva

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2015
apa

Sistare de apă în Deva, Simeria, Călan și alte peste 30 de localități

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2015
gherasim tic

Gherasim Țic, din nou la Deva (A)

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015
concert decebal muzeu

Concert instrumental al elevilor „decebaliști”, expoziție de pictură, grafică și tapiserie și recital de poezie, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015
sarmizegetusa

Situl arheologic Sarmizegetusa Regia, închis până în martie. Află în ce condiții poate fi vizitată cetatea dacică pe perioada iernii

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate