COMUNITATE

Invitație în lumea celor care nu cuvântă (A)

Invitație în lumea celor care nu cuvântă (A)

Lansarea unei cărți de o factură specială a avut loc, în organizarea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în data de 8 decembrie 2015.

Cunoscuta actriță a Teatrului de Artă din Deva, Isabela Hașa, a venit în fața publicului, și în mod deosebit a copiilor, cu o carte pe care a intitulat-o Iubire fără cuvinte. Este o carte plină de sensibilitate și duioșie, o carte de care se vor bucura nu doar copiii, ci și toți cei care iubesc animalele și în mod deosebit câinii, acești prieteni devotați și afectuoși ai omului, animale care nu întotdeauna se bucură de o soartă bună. Lumea celor care nu cuvântă este o lume specială, îndrăgită în egală măsură de tineri și vârstnici, dovadă publicul care a venit în număr mare la Salle  d’Or din incinta Deva Mall. Cartea, care cuprinde o mică povestire izvorâtă din realitate despre cățelușii Ricko și Linda, este completată cu pagini pe care copiii sunt invitați să le coloreze.

Cartea lansată este și un dar oferit copiilor în așteptarea Sărbătorii de Crăciun. Ea se numește, deloc întâmplător, Iubire fără cuvinte și este scrisă cu dragoste, cu duioșie și cu sufletul plin de amintirile legate de cățelușul ei Ricko, pe care nu-l mai are, dar pe care nu l-a uitat.

Câinii sunt prietenii omului și merită întreaga noastră afecțiune pentru că răsplata din partea lor este un devotament cum rar se întâlnește. Cei care vor citi cartea vor vedea ce înseamnă să iubești un câine, ce înseamnă să ai grijă de el, să-l ocrotești.

Se apropie Crăciunul, o sărbătoare care îndeamnă la bunătate, la generozitate, la dăruire. Cartea Isabelei Hașa ne spune că trebuie să fim mai buni și putem să fim mai buni. Scrisă într-un stil plăcut, atrăgător, cu căldură și duioșie, cartea va face mare plăcere, cu siguranță, tuturor celor care o vor citi și le va așeza în suflete mai multă bunătate și înțelegere față de cei care au nevoie de o mângâiere, de o vorbă bună. Dialogul dintre eroii cărții – Ricko și Linda – nu este un simplu dialog între doi căței, el este plin de înțelesuri pe care lectura cărții le va dezvălui.

În așteptarea Crăciunului, a sărbătorii iubirii și înțelegerii, o astfel de carte era necesară.

La finalul lansării autoarea a oferit autografe micilor cititori.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

ten − 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

salon de iarna

Pictori și fotografi expun la „Salonul de iarnă” de la Hunedoara

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
elevi liceu arte

Trei premii pentru elevii de la Liceul de Arte din Deva, la Festivalul KlavierART

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
immaculata

Concert de muzică sacră și colinde, la Catedrala greco-catolică “Immaculata”

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2015
isabela hasa

Actrița Isabela Hașa lansează o carte pentru micii cititori – „Iubire fără cuvinte”

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2015
catedrala episcopala

Concert de colinde al coralei Arhiepiscopiei Tomisului și conferință teologică, de hramul Catedralei Episcopale din Deva

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2015
apa

Sistare de apă în Deva, Simeria, Călan și alte peste 30 de localități

HunedoaraMea.ro4 decembrie 2015
gherasim tic

Gherasim Țic, din nou la Deva (A)

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015
concert decebal muzeu

Concert instrumental al elevilor „decebaliști”, expoziție de pictură, grafică și tapiserie și recital de poezie, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015
sarmizegetusa

Situl arheologic Sarmizegetusa Regia, închis până în martie. Află în ce condiții poate fi vizitată cetatea dacică pe perioada iernii

HunedoaraMea.ro3 decembrie 2015

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate