Cunoscutul poet și dascăl Aurelian Sârbu a fost oaspetele Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, care l-a sărbătorit la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Cu acest prilej, i-a fost oferită biobibliografia intitulată Aurelian Sârbu – Arhipelag din cuvinte.

Dascălului, poetului și omului de cultură Aurelian Sârbu i se dedică acum, la cei 70 de ani de viață, prima biobibliografie, în care este redată întreaga carieră literară – începută cu peste 50 de ani în urmă, în 1968, când revista timișoreană Scrisul bănățean i-a oferit tânărului de 22 de ani posibilitatea de a-și publica primele poeme.

Dar paleta preocupărilor lui Aurelian Sârbu nu se limitează la literatură, la activitatea de la catedră. Dascălul poet se mișcă cu aceeași ușurință și în analiza folclorului românesc, dovadă atâtea studii și articole dedicate bogatei noastre tradiții folclorice pe care o iubim și o prețuim. De asemenea, este și un avizat critic literar, a scris numeroase studii și articole despre opera poetică a lui Octavian Goga, Nichita Stănescu, a hunedoreanului Dan Constantinescu.

Și, nu în ultimul rând, artele plastice îi sunt la fel de apropiate, a făcut prezentări avizate ale operei unor artiști hunedoreni ca Mircea Bâtcă, Adrian Samson, Ion Cârjoi.

Toate acestea vădesc preocupările unui adevărat om de cultură, ale unui autentic intelectual și toate acestea le-am consemnat în biobibliografia pe care i-am dăruit-o acum, la această frumoasă întâlnire menită să ofere prietenilor lui Aurelian Sârbu prilejul de a-i spune La mulți ani!

În semn de prețuire și recunoștință, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a acordat dascălului și poetului Aurelian Sârbu o Diplomă de Excelență pentru frumusețea versurilor oferite literaturii române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus