COMUNITATE

Cu Emil Hurezeanu despre lumea de ieri, de azi, de mâine (A)

Cu Emil Hurezeanu despre lumea de ieri, de azi, de mâine (A)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și-a invitat prietenii, în ziua de 30 ianuarie 2016, la o întâlnire cu scriitorul, publicistul și analistul politic Emil Hurezeanu care, cu acest prilej, și-a lansat și la Deva volumul „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”, apărut anul trecut la Curtea Veche Publishing.

Așa cum însuși Emil Hurezeanu a precizat cu prilejul lansării cărții la București, „cartea este o antologie de texte rostite la microfoanele posturilor de radio unde am lucrat mulți ani, la Europa Liberă și la Deutsche Welle, apoi sunt multe conferințe, intervenții – care n-au fost publicate niciodată – și ele rostite. (…) Cartea este o panoramă a ultimelor două decenii de politică românească și are o abordare atât pe verticală, spre trecut, cât și pe orizontală, spre celelalte țări și societăți”.

lansare Emil Hurezeanu (1)

lansare Emil Hurezeanu (2)

Personalitate marcantă a vieții publice românești din ultimii 25 de ani, Emil Hurezeanu a intrat în conștiința multor români încă din anul 1983, fiind una dintre vocile binecunoscute și apreciate ale postului de radio Europa Liberă unde era titularul rubricii Actualitatea românească.

Volumul „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015”, titlul fiind un ingenios și subtil joc de cuvinte, este alcătuit din articole, eseuri, intervenții care nu s-au publicat până acum, conferințe care încep în anul 1996 (anul în care Convenția Democratică a câștigat alegerile generale) și se termină în ianuarie 2015, cu o conferință cu tema „Europa, între crizele de creștere și criza terminală” rostită la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

lansare Emil Hurezeanu (6)

lansare Emil Hurezeanu (7)

lansare Emil Hurezeanu (8)

lansare Emil Hurezeanu (9)

Textele lui Emil Hurezeanu din acest volum sunt adevărate demonstrații de cultură solidă, serioasă, de înțelegere profundă a evenimentelor politice și a conexiunilor dintre ele, sunt analize lucide făcute de un intelectual autentic care știe să așeze evenimentele în context, le înțelege mecanismele. Este o carte care ne readuce în memorie ultimii 20 de ani din istoria recentă a României, o perioadă pe care domnul Emil Hurezeanu o supune analizei cu precizia unui laser. Competența, obiectivitatea, echilibrul, rigoarea și profunzimea cu care sunt analizate în carte evenimente, personalități, situații, fenomene politice fac ca acest volum să fie un reper, o carte absolut necesară pentu oricine dorește să vadă ce înseamnă să fii un analist politic autentic. Istorie, diplomație, politologie, toate se îngemănează în textele din acest volum și ne dezvăluie personalitatea unui intelectual frământat de problemele țării sale, dar și ale lumii. Într-adevăr, paleta tematică a textelor ce acoperă cei 20 de ani puși sub lupă de domnul Hurezeanu este de o diversitate extraordinară și, nu în ultimul rând, fiecare text este un exemplu de exprimare elegantă, cu un inteligent simț al umorului, într-o limbă română demnă de invidiat, fără clișee și locuri comune.

lansare Emil Hurezeanu (10)

lansare Emil Hurezeanu (11)

lansare Emil Hurezeanu (12)

lansare Emil Hurezeanu (13)

lansare Emil Hurezeanu (14)

lansare Emil Hurezeanu (15)

lansare Emil Hurezeanu (16)

Cartea, apărută la Curtea Veche Publishing, este și rodul preocupării doamnei Iren Arsene, directoarea editurii, de a oferi pieței de carte lucrările unor personalități importante din România acestor ani.

În fața unui public extrem de numeros, domnului Emil Hurezeanu i-a fost oferită, din partea Bibliotecii Județene, o Diplomă de Excelență „pentru analizele riguroase, competente și echilibrate ale vieții politice românești și internaționale”. De asemenea, o Diplomă de Excelență s-a acordat și doamnei Iren Arsene „pentru contribuția de excepție la promovarea unor cărți și autori cu mare impact la publicul cititor”.

La final a urmat o sesiune de autografe.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

lansare Emil Hurezeanu (19)

lansare Emil Hurezeanu (20)

lansare Emil Hurezeanu (21)

lansare Emil Hurezeanu (22)

lansare Emil Hurezeanu (23)

lansare Emil Hurezeanu (24)

lansare Emil Hurezeanu (25)

lansare Emil Hurezeanu (26)

lansare Emil Hurezeanu (27)

lansare Emil Hurezeanu (28)

lansare Emil Hurezeanu (29)

lansare Emil Hurezeanu (30)

lansare Emil Hurezeanu (31)

lansare Emil Hurezeanu (32)

lansare Emil Hurezeanu (33)

lansare Emil Hurezeanu (34)

lansare Emil Hurezeanu (35)

lansare Emil Hurezeanu (36)

lansare Emil Hurezeanu (37)

lansare Emil Hurezeanu (38)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

two × five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

someri

Peste 11.000 de hunedoreni, în șomaj. Vezi zonele din județ cu cei mai mulți șomeri

HunedoaraMea.ro1 februarie 2016
natasa teatru

„Natasha by Cehov”, la Teatrul de Artă Deva

HunedoaraMea.ro1 februarie 2016
an nou chinezesc

Evenimente culturale prilejuite de Anul Nou Chinezesc, organizate de Biblioteca Județeană din Deva

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2016
premiere DJST

Crosul Cetăţii Regale a Haţegului, premiat la Gala Sportului Hunedorean, se pregăteşte pentru cea de a doua ediţie

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2016
Caderea lui Adam- Nasterea lui Mammon (1)

Expoziție de pictură la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro28 ianuarie 2016
lansare citesti si castigi III

Concursul “Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană, la a treia ediție. Vezi liceele și echipele care vor participa în competiția de cultură generală și grupele și programul concursului

HunedoaraMea.ro27 ianuarie 2016
emil hurezeanu

Scriitorul și publicistul Emil Hurezeanu își lansează la Deva cartea „Pe trecerea timpului”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2016
apaprod

Deva, Simeria, Călan și alte 37 de localități, fără apă timp de o zi

HunedoaraMea.ro26 ianuarie 2016
biblioteca sala lectura

Sala de lectură a Bibliotecii Județene, închisă temporar pentru inventar

HunedoaraMea.ro25 ianuarie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate