COMUNITATE

Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană din Deva

Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană din Deva

Unirea Principatelor Române – 24 ianuarie 1859 – va fi sărbătorită și onorată de către Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și în acest an cu o suită de manifestări menite să reînvie un moment de o importanță crucială în istoria României. Publicul căruia se adresează manifestările va fi format din tineri, elevi de la școlile din Deva, care vor serba împreună ziua Micii Uniri.

Cu steaguri tricolore în mâini, zeci de elevi vor străbate, în ziua de 22 ianuarie 2016, începând cu ora 09.45, strada 1 Decembrie 1918, cu un popas simbolic în fața plăcii memoriale de pe clădirea Casei Județene de Asigurări de Sănătate, locul hotelului în care a poposit domnitorul Alexandru Ioan Cuza în 22 februarie 1866, în drumul său spre exil. Coloana de tineri va intra apoi în curtea Bibliotecii Județene, unde se va dansa tradiționala Horă a Unirii, una dintre cele mai îndrăgite melodii patriotice românești, un cântec care nu cunoaște vârstă și care a fost iubit de zeci de generații de români.

După acest moment, în Sala de Lectură a Bibliotecii, va urma o evocare intitulată Alexandru Ioan Cuza, Domnul Unirii, la care vor lua parte elevi ai claselor III-IV. În finalul prezentării, vor fi adresate întrebări, iar răspunsurile corecte vor fi recompensate cu premii constând în diplome și cărți oferite de Biblioteca Județeană.

“Fără îndoială, și în acest an, Ziua Unirii Principatelor Române va aduce la bibliotecă un mare număr de prieteni, de tineri doritori să cunoască istoria României”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Afis Mica Unire 2016

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

five × three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

concurs citesti

17 colegii și licee din județ se vor confrunta la a treia ediție a concursului de cultură generală “Citești și câștigi”, organizat de Biblioteca Județeană. Premii de 40.000 de lei

HunedoaraMea.ro24 ianuarie 2016
apa

Peste 30 de străzi din Deva, fără apă

HunedoaraMea.ro24 ianuarie 2016
Biblioteca Judeteana Mica Unire 2016

Unire-n cuget și-n simțiri (A)

HunedoaraMea.ro23 ianuarie 2016
apa

Sistare de apă, vineri, pe 27 de străzi din Deva

HunedoaraMea.ro21 ianuarie 2016
scoala

Patru școli din Deva, reabilitate în acest an

HunedoaraMea.ro19 ianuarie 2016
dosare

Serviciul de Cadastru al Primăriei Deva funcționează într-un alt spațiu

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2016
rao

Stand cu vânzare al Editurii RAO, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro18 ianuarie 2016
olahus

Înaltul prelat şi marele umanist Nicolaus Olahus

HunedoaraMea.ro16 ianuarie 2016
biblioteca eminescu

Eminescu, mereu aproape (A)

HunedoaraMea.ro15 ianuarie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate