COMUNITATE

Scriitorul Dumitru Hurubă își lansează două cărți, la Deva. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Scriitorul Dumitru Hurubă își lansează două cărți, la Deva. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează joi, 12 mai, la ora 17.00, la Sala de Lectură a instituției, o întâlnire cu prozatorul Dumitru Hurubă care, cu acest prilej, își va lansa romanul „La bodega Tri scheleți” și volumul de proze „…da’ cine-a zis că suntem normali?”, apărute în acest an la Editura Limes din Cluj-Napoca.

Scriitorul Dumitru Hurubă este unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai literaturii hunedorene și ai literaturii române post-decembriste. S-a remarcat ca un talentat autor de proză umoristică, pe linia marilor umoriști români de la care se revendică, are colaborări constante la principalele reviste literare din țară și este autor a peste 30 de volume.

„Dincolo de perfecta stăpânire a mijloacelor de expresie, a tehnicilor literare, a prozei, Dumitru Hurubă este un fin și atent observator al mediului social, politic, cultural de după 1990, un creator de tipologii și personaje emblematice pentru aceste ultime două decenii trăite de societatea românească. Calitățile de prozator și umorist ale lui Dumitru Hurubă au fost apreciate de publicul larg care gustă stilul scriitorului, umorul lui savuros, comicul de limbaj și de situație care fac deliciul tuturor textelor semnate de el. Cele două volume care se lansează continuă aceeași linie a observației reci, atente și pătrunzătoare a personajelor principale, a mediului în care acestea se mișcă, în final rezultând un tablou extrem de viu al societății românești contemporane. Scrise cu nerv, cu un umor sănătos și robust, cu o artă a dialogului caracterizată de naturalețe și spontaneitate, recentele cărți ale lui Dumitru Hurubă ne dezvăluie același talent, aceeași forță epică și, în final, același talent literar cu care autorul și-a obișnuit admiratorii”, spune managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, Ioan Sebastian Bara.

Cu prilejul lansării de carte de joi, scriitorul Dumitru Hurubă va dialoga cu iubitorii de literatură și va susține o sesiune de autografe.

Afis D. Huruba 2016

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

5 + thirteen =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

echipa colegiului decebal 2

Sferturile de finală ale concursului pentru liceeni “Citești și câștigi”. Colegiul Național „Decebal” Deva vs. Colegiul Național „I.C. Brătianu” Hațeg. Vezi cine a câștigat confruntarea, galerie foto din timpul partidei și echipele calificate în semifinale

HunedoaraMea.ro6 mai 2016
conferinta muzeu

Conferință științifică internațională și lansări de carte, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

HunedoaraMea.ro6 mai 2016
muzeu

Expoziție de artă decorativă a artistei Ioana Andrei, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro4 mai 2016
edy motataianu

Edy Moțățăianu își lansează o nouă carte de povestiri pentru copii. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro4 mai 2016
vas muzeu 1

Un fragment de vas din secolul al III-lea d. Hr., exponatul lunii mai la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

HunedoaraMea.ro4 mai 2016
trupa taxi 3

Trupa Taxi, Andra și Grigore Leșe vor cânta la „Serbările Devei”. Vezi programul evenimentului

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2016
digitizare presa 01

Digitizarea presei din colecțiile Bibliotecii Județene (A)

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2016
Biblioteca legendelor main

Întâlnire cu legendele (A)

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2016
matrita 01

Matriţa din bronz de la Sarmizegetusa Regia (A)

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate