COMUNITATE

Concert Nicu Alifantis, la Biblioteca Județeană din Deva, de „Noaptea bibliotecilor”. Vezi programul evenimentului

Concert Nicu Alifantis, la Biblioteca Județeană din Deva, de „Noaptea bibliotecilor”. Vezi programul evenimentului

nicu-alifantis

(FOTO: Facebook.com / Nicu Alifantis)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează, la fiecare început de octombrie, un eveniment cultural mult îndrăgit și așteptat cu nerăbdare de către toți prietenii Bibliotecii: Noaptea Bibliotecilor.

Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție. Și în acest an, programul este bogat și de înaltă ținută artistică.

Biblioteca își deschide porțile pentru oaspeții ei în ziua de 1 octombrie, la ora 18.00.

Primul moment artistic este comedia muzicală pentru copii intitulată „Bunica şi extraterestrul”, creația actrițelor Isabela și Mara Hașa din Deva, piesă scrisă special pentru Noaptea Bibliotecilor şi pusă în scenă în premieră cu ocazia acestui eveniment.

După momentele pentru copii, Face Painting și Clown Party, care vor spori buna dispoziție, urmează întâlnirea cu îndrăgitul artist Nicu Alifantis.

Recitalul intitulat „Madame Mon Amour” va cuprinde unele dintre cele mai cunoscute cântece ale artistului, cântece pe versurile unor mari poeți precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Nina Cassian, George Țărnea, Adrian Păunescu, Bulat Okudjava etc. Cântece precum Emoție de toamnă sau Ce bine că ești au intrat demult în inimile iubitorilor de muzică românească. Întâlnirea cu Nicu Alifantis va fi un eveniment care va atrage, cu siguranță, un numeros public.

După tradiţionalul foc de artificii, urmează vizitarea secțiilor, birourilor și depozitelor Bibliotecii sub îndrumarea unui ghid. Este un prilej pentru cei care ne trec pragul să afle cât mai multe despre organizarea și funcționarea unei biblioteci, despre drumul cărții din momentul achiziționării până când este așezată în raft.

La Sala de Lectură va avea loc, apoi, o prezentare sub genericul „Acceptă provocarea! Bani IQ și Banii pe net” pe tema unor programe de educație financiară.

Începând cu ora 22.30  și până dimineața la ora 02.00, vor rula filme istorice din fondul Bibliotecii, proiecțiile având loc în curtea instituției și la Sala de Lectură.

La intrarea în curtea Bibliotecii, publicul va putea vedea fotomontajul intitulat „Noaptea Bibliotecilor, an de an… ”. La Sala de Lectură va fi amenajată expoziția „Ziare şi reviste de odinioară”, iar la Secția de Artă și Carte Franceză va putea fi vizitat standul de carte cu vânzare al Grupului Editorial Trei din București.

Nu vor fi uitați nici cititorii care nu au returnat cărțile împrumutate la timp. Aceștia vor beneficia de „Noaptea iertării” şi vor putea să înapoieze cărţile fără niciun fel de penalizare, iar cei care vor dori să se înscrie la Bibliotecă o vor putea face gratuit.

„Așteptăm și în acest an un public numeros, iar programul pe care l-am alcătuit sperăm să fie un motiv puternic de a petrece această noapte la Biblioteca Județeană”, spune managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Ioan Sebastian Bara.

afis-noaptea-bibliotecilor-2016

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

18 + twelve =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

eugen-doga

Maestrul Eugen Doga, compozitorul care a semnat muzica filmului „Şatra”, în concert extraordinar la Teatrul de Artă Deva

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2016
catalin-tibori

„Atelierul de fotografie”, cu Cătălin Tibori. Despre tehnici de prelucrare a portretelor în lumină naturală

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2016
salon-foto-presa-01

44 de fotografi din cinci țări expun la Salonul Internațional „The Power of Press Photography”, de la Deva. Premiile pentru cele mai bune fotografii de presă

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2016
IF

Noaptea Bibliotecilor 2016 (A)

HunedoaraMea.ro2 octombrie 2016
lansare-talvescu

Dublă lansare de carte Dumitru Tâlvescu (A)

HunedoaraMea.ro29 septembrie 2016
geoparc-tezaur-main

Proiect inedit în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. „Tezaurul” de semințe de plante și eșantioane de roci al Băncii de EcoInvestiții în Educație. GALERIE FOTO

HunedoaraMea.ro29 septembrie 2016
noaptea-cercetatorilor-2015

„Noaptea cercetătorilor”, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2016
decebal

Directorul Institutului Francez din Timişoara, în vizită la Colegiul Național „Decebal” din Deva

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2016
IF

Dublă lansare de carte Camelia Ardelean (A)

HunedoaraMea.ro24 septembrie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate