COMUNITATE

O fermecătoare carte pentru copii (A)

O fermecătoare carte pentru copii (A)

Printre evenimentele organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing, cu prilejul Salonului Hunedorean al Cărții s-a numărat și un moment cultural dedicat copiilor, dar nu numai lor: lansare de carte & atelier de povestit. Sub acest generic, scriitoarea Adina Rosetti și-a prezentat și lansat volumul pentru copii intitulat „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice”.

Manifestările dedicate copiilor s-au bucurat întotdeauna de mare succes, atât în rândul celor mici, cât și în cel al oamenilor mari care, întotdeauna, se întorc cu nostalgie la anii copilăriei. De-a lungul anilor, biblioteca noastră și-a făcut buni prieteni în rândul scriitorilor pentru copii care, la Deva, au găsit mereu un public entuziast.

Și de această dată, în primitoarea ambianță a Salonului Hunedorean al Cărții, copiii au avut plăcuta surpriză de a se întâlni cu scriitoarea Adina Rosetti, care și-a prezentat volumul într-o manieră agreabilă, aflând cele mai nimerite căi de a pătrunde în inimile celor mici, în mințile lor pline de întrebări, în universul lor atât de aparte. Cartea vorbește, într-un limbaj accesibil, despre personaje de basm, personaje fantastice, vrăjitoare, prințese, balauri, Făt-Frumos, spiriduși, căpcăuni, dragoni și, nu în ultimul rând, zmei care ciugulesc litere.

Dialogul cu copiii, capacitatea autoarei de a atrage atenția acestui public aparent facil, dar în realitate exigent, au făcut din această lansare de carte un eveniment cultural de excepție.

La întâlnire a luat parte și Cristiana Radu, ilustratoarea cărții, iar îndrăgita actriță a Teatrului de Artă din Deva, Isabela Hașa, a oferit celor mici o lectură plină de căldură din această carte. Astfel, lansarea a devenit cu adevărat un „atelier de povestit”, un atelier care a captat întregul interes al celor prezenți, în special al celor mici, cărora le este dedicată cartea.

Dialogul publicului cu scriitoarea Adina Rosetti a fost o dovadă a interesului suscitat de această nouă carte pentru copii, iar Biblioteca Județeană a avut din nou  satisfacția și bucuria de a mai fi adăugat un bun prieten în rândul numeroșilor prieteni ai bibliotecii noastre.

La final, îndrăgita autoare a oferit cu tot dragul autografe micilor cititori.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

one × two =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

lansare-mihaela-bilic

O carte despre alimentație, dar nu numai (A)

HunedoaraMea.ro22 octombrie 2016
lansare-nicu-alifantis

A venit toamna, cu Nicu Alifantis (A)

HunedoaraMea.ro21 octombrie 2016
mihaela-bilic

„Salonul hunedorean al cărții”. Lansare de carte Mihaela Bilic – „ABC de nutriție”

HunedoaraMea.ro21 octombrie 2016
muzeu

Recital cameral susținut de profesori de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva

HunedoaraMea.ro21 octombrie 2016
exponat-muzeu

O căniță din lut din Epoca bronzului, expusă la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

HunedoaraMea.ro20 octombrie 2016
IF

Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVII-a (A)

HunedoaraMea.ro19 octombrie 2016
afis-nicu-alifantis

„Salonul hunedorean al cărții”. Lansare de CD și carte – Nicu Alifantis

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2016
apa-prod-sistare-apa

Deva, Simeria și alte 19 localități, fără apă, marți, din cauza unei avarii. Vezi când va fi din nou apă la robinete

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2016
adina-rosetti

„Salonul hunedorean al cărții”. Lansare de carte Adina Rosetti – „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice”

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate