COMUNITATE

Mircea Radu își lansează, la Deva, prima sa carte – „Povești cu gust”

Sursa foto: Mircea Radu / Facebook.com
Mircea Radu își lansează, la Deva, prima sa carte – „Povești cu gust”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing organizează în ziua de 9 decembrie 2016, ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, o întâlnire cu binecunoscutul om de televiziune Mircea Radu, care își va lansa, cu acest prilej, prima sa carte intitulată „Povești cu gust”. Cartea a apărut la Curtea Veche Publishing, editură cu care Biblioteca are o frumoasă colaborare materializată și în numeroase lansări de carte organizate la Deva.

Mircea Radu este cunoscut publicului din România atât în calitate de prezentator cât și, mai ales, ca realizator vreme de câțiva ani a îndrăgitei emisiuni „Din dragoste”, prilej cu care a străbătut țara în lung și în lat și a adus povești autentice de viață în fața telespectatorilor.

Cartea lui Mircea Radu, „Povești cu gust”, este „o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor”.

Cartea este structurată în patru părți: „Povești cu gust de anii 80”, „Povești cu gustul de acum”, „Jurnal italian” și „… alte povești cu gust”. Fiecare capitol cuprinde impresii ale autorului, amintiri din anii 80, evocarea atmosferei din perioada contemporană, atrăgătoare impresii de călătorie de la Veneția, Roma, Florența, Ferrara, povestiri scurte etc.

„Toate textele – scrise într-un stil plăcut, cu sinceritate și cu un indiscutabil talent – sunt urmate de tot atâtea rețete de mâncăruri, descrise cu un umor fin și cu atenție la detalii. Cartea este o lectură agreabilă și se adresează cititorilor de toate vârstele, fiecare va afla în paginile lui Mircea Radu atât savoarea textelor, cât și savoarea unor mâncăruri simple, nesofisticate, și cu atât mai gustoase. Autorul își surprinde publicul prin acest volum de rețete și amintiri, construit din texte scurte, în care a adăugat un strop de melancolie, un gram de umor și mult suflet și în care accentul este pus pe întâmplări surprinzătoare din trecutul său. Remarcabile sunt fotografiile care însoțesc fiecare text, majoritatea fiind făcute de autor, fotografii care aduc un plus de atractivitate acestui original volum”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Cu prilejul lansării, actrița Isabela Hașa va citi pagini din volumul lui Mircea Radu și va urma o sesiune de autografe.

afis-mircea-radu

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

two × five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

alexandra-marcu

Sunt voluntar. Şi sunt mândru!

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
rasputin

„Personaje misterioase ale istoriei – 100 de ani de la moartea lui Rasputin”. Manifestare educativă pentru elevi, organizată de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
aurel-nedel

Expoziție Aurel Nedel, acuarelă și desen, la Teatrul de Artă Deva

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
lansare-mircea-radu

Mircea Radu – invitație la masă, invitație la călătorie (A)

HunedoaraMea.ro11 decembrie 2016
???????????????????????????????

O carte de referință despre etnicii germani (A)

HunedoaraMea.ro9 decembrie 2016
imaginea-etnicilor-germani-petrosani

Lansare de carte, la Petroșani: istoricul Cosmin Budeancă – „Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu”

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2016
afis-imaginea-etnicilor-germani

Eveniment cultural, la Deva. Lansarea volumului „Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu. Cercetare de istorie orală”, semnat de istoricul Cosmin Budeancă (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2016
lansare-mihai-petre

Mihai Petre, amintiri de la catedră (A)

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2016
patinoar-hunedoara

Se deschide patinoarul din Hunedoara. Vezi programul și tarifele de intrare și închiriat patine

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate