COMUNITATE

Mircea Radu – invitație la masă, invitație la călătorie (A)

Mircea Radu – invitație la masă, invitație la călătorie (A)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing au organizat un eveniment deosebit, în ziua de 9 decembrie 2016, la Deva Mall, Salle d’Or. Binecunoscutul om de televiziune Mircea Radu și-a lansat prima sa carte, intitulată „Povești cu gust”.

Mircea Radu este cunoscut publicului din România atât în calitate de prezentator cât și, mai ales, ca realizatorul, vreme de mai mulți ani, a îndrăgitei emisiuni „Din dragoste”, prilej cu care a străbătut țara în lung și în lat și a adus povești autentice de viață în fața telespectatorilor.

Cartea lui Mircea Radu, „Povești cu gust”, este „o carte în care bucatele iau gustul poveștilor, iar poveștile pe cel al bucatelor”.

Cartea este structurată în patru părți: „Povești cu gust de anii 80”, „Povești cu gustul de acum”, „Jurnal italian” și „… alte povești cu gust”.

Se remarcă, dincolo de ținuta grafică excepțională, stilul agreabil în care este scrisă cartea, talentul de veritabil scriitor al lui Mircea Radu, spiritul său de observație, umorul fin, de bună calitate, și simțul estetic deosebit. Cartea cuprinde pagini de amintiri din tinerețea autorului, o tinerețe petrecută în anii ’80, ani spre care privește, însă, cu simpatie și melancolie. Mai aflăm impresii despre viața cotidiană din România de azi, interesante impresii din Italia, din Veneția, Florența, Roma, Ferrara, povestiri cu tâlc, toate punând în lumină un talent scriitoricesc de necontestat.

Fiecare text este însoțit de o rețetă tradițională românească sau italiană, chiar și rețeta fiind prezentată cu talent și umor. Mircea Radu ne invită să gustăm împreună numeroase bucate, care mai de care mai savuroase, și o face cu multă plăcere, cu prietenie, cu bucuria de a ne dărui, pe lângă gândurile lui, și mâncăruri care fie ne stârnesc nostalgii, fie ne trezesc dorința de a experimenta noi rețete.

Este demn de subliniat și talentul de fotograf al lui Mircea Radu, dat fiind că majoritatea imaginilor din carte care ne prezintă atâtea bunătăți sunt ieșite din aparatul fotografic al autorului.

Culori, arome, cuvinte, gânduri, toate acestea le aflăm în cartea lui Mircea Radu, toate asezonate cu dragostea lui Mircea Radu pentru publicul care, la rândul lui, îl iubește și îi poartă o caldă prietenie.

Cartea este o lectură agreabilă și se adresează cititorilor de toate vârstele, fiecare va afla în paginile lui Mircea Radu atât savoarea textelor, cât și savoarea unor mâncăruri simple, nesofisticate, și cu atât mai gustoase.

Cu prilejul lansării, actrița Isabela Hașa a citit pagini din volumul lui Mircea Radu, cu care publicul a avut deosebita plăcere de a sta de vorbă la sesiunea de autografe care a încheiat acest eveniment.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

sixteen − 8 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

alexandra-marcu

Sunt voluntar. Şi sunt mândru!

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
rasputin

„Personaje misterioase ale istoriei – 100 de ani de la moartea lui Rasputin”. Manifestare educativă pentru elevi, organizată de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
aurel-nedel

Expoziție Aurel Nedel, acuarelă și desen, la Teatrul de Artă Deva

HunedoaraMea.ro12 decembrie 2016
???????????????????????????????

O carte de referință despre etnicii germani (A)

HunedoaraMea.ro9 decembrie 2016
mircea-radu

Mircea Radu își lansează, la Deva, prima sa carte – „Povești cu gust”

HunedoaraMea.ro8 decembrie 2016
imaginea-etnicilor-germani-petrosani

Lansare de carte, la Petroșani: istoricul Cosmin Budeancă – „Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu”

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2016
afis-imaginea-etnicilor-germani

Eveniment cultural, la Deva. Lansarea volumului „Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba, Sibiu. Cercetare de istorie orală”, semnat de istoricul Cosmin Budeancă (A)

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2016
lansare-mihai-petre

Mihai Petre, amintiri de la catedră (A)

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2016
patinoar-hunedoara

Se deschide patinoarul din Hunedoara. Vezi programul și tarifele de intrare și închiriat patine

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2016

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate