16.02.2016,  20:07:20 | 0 comentarii | 169 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Biblioteca „Densusianu” / Vă aşteaptă cu Ed. „Nemira”
de Ziarul Vaii Jiului
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2016, în incinta Secţiei de Artă şi Carte Franceză, un stand de carte cu vânzare al Editurii Nemira din Bucureşti. 
 
Una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate edituri româneşti, Editura „Nemira”, a fost  înfiinţată în urmă cu 25 de ani, la 22 iulie 1991, de către regretatul om de cultură Valentin Nicolau. De-a lungul acestui sfert de secol, Editura „Nemira” a oferit iubitorilor de carte titluri interesante, incitante, din numeroase domenii ale cunoaşterii, titluri căutate de cititori de toate vârstele şi de cele mai variate profesiuni. Primele titluri, primite cu mare interes de către un important segment de cititori, au fost din domeniul literaturii science-fiction, operele unor scriitori celebri precum Stephen King, Frank Herbert, Philip K. Dick, Isaac Asimov etc., care în vremea comunismului au fost sporadic sau deloc prezenţi în librăriile româneşti. 
Pe lângă acest gen de literatură, Editura „Nemira” aduce pe piaţă şi lucrări din domeniul filozofiei, al politologiei, cărţi cu tematică istorică, religioasă, dicţionare, literatură universală şi autohtonă, cărţi de medicină, gastronomie, ezoterism, istorie, drept, teatru etc. în cadrul unor colecţii bine cunoscute şi căutate de cititorii avizaţi: Babel, Totem, Nautilus, Suspans, Bonton, Biblioteca de Politică, Biblioteca de Istorie, Biblioteca de Psihologie, Yorick, Epoca, Damen Tango etc.
Un domeniu important este reprezentat de cărţile cu caracter educativ, care pot fi utilizate ca auxiliar didactic, precum şi tot mai numeroase titluri din domeniul IT, titluri cu care Editura „Nemira” iese inclusiv în spaţiul virtual.  
Editura „Nemira” a fost cea care a publicat, pentru prima dată în România, autori ca John Kennedy Toole (Conjuraţia imbecililor), Paulo Coelho, Pascal Bruckner. 
De asemenea, au fost publicaţi şi scriitori români ca Mircea Nedelciu, Mircea Horia Simionescu, Ioan Petru Culianu, Ion Băieşu, Zigu Ornea, Luca Piţu, Paul Goma, Şerban Foarţă, Radu Aldulescu, Mihai Sin ş.a.
De mare succes se bucură seriile de autor ale Editurii Nemira unde se regăsesc importanţi scriitori străini contemporani ca: Julian Barnes, Louis Ferdinand Celine, Abel Posse, Stephen King, Peter Mayle etc. De asemenea, celebra serie „Cântec de gheaţă şi foc” de George R. R. Martin, a apărut tot la Editura Nemira, alături de o foarte largă paletă de cărţi SF şi fantasy de autori ca: Stanislaw Lem, Adrian Rogoz, Oscar Lemnaru, Felix Aderca, Orson Scott Card, Hugh Howey, Bernard Werber, Arthur C. Clarke etc.  
La standul organizat la Secţia de Artă şi Carte Franceză, cărţile Editurii Nemira vor putea fi procurate cu importante reduceri de preţ. 
Ioan Sebastian BARA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


     8 plus 7   = ?  

Diverse
Booking.com
Publicitate
Miniprix.ro
Provident Romania - Premium
Newsletter