19.04.2016,  19:06:06 | 0 comentarii | 139 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deva / Biblioteca legendară
de Ziarul Vaii Jiului
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în parteneriat cu Societatea de Educaţie Nonformală şi Socială (SENS) organizează, în ziua de 26 aprilie 2016, ora 1100, deschiderea oficială a Bibliotecii legendare, din incinta Legendarium-ului „Casa legendelor Britoniei” din comuna Sarmizegetusa. 
 
În urmă cu un an, Societatea de Educaţie Nonformală şi Socială (SENS), în parteneriat cultural şi educaţional cu Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva şi cu Radio România Cultural, a deschis primul Legendarium din România, în Ţara Haţegului. Acesta este conceput ca un „spaţiu expoziţional unic, în care sunt prezentate unele dintre cele mai frumoase legende ale zonei”, ca un „loc unde trecutul acestui ţinut mirific se împleteşte cu fantasticul şi unde vizitatorul află secrete ale originii unor familii care au condus cândva lumea, descoperă comori antice, învaţă despre evenimente care au schimbat cursul istoriei şi intră în atmosfera credinţelor populare haţegane”.
Proiectul Legendarium are drept scop promovarea comorilor de spiritualitate, de istorie, şi a frumuseţilor naturale ale Ţării Haţegului. 
În completarea acestui ansamblu cultural, în parteneriat cu SENS, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a conceput o bibliotecă originală, cu un profil oarecum inedit, ludic, dar şi educaţional în acelaşi timp. 
Biblioteca legendară – LegendaRoom are drept public-ţintă tinerii, dar ea poate fi frecventată şi „exploatată” de oricine doreşte să cunoască mai bine acest ţinut de legendă care este Ţara Haţegului, cu tezaurul ei de spiritualitate. Biblioteca este un spaţiu complementar de educaţie nonformală, un alt fel de educaţie care completează şi îmbogăţeşte cunoştinţele primite la şcoală.

 



Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


     3 plus 6   = ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Diverse






Booking.com




Publicitate
Provident Romania - Premium
Miniprix.ro
Newsletter