05.05.2016,  17:13:36 | 0 comentarii | 261 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Lansare / „La bodega Tri scheleţi” şi „...da’ cine-a zis că suntem normali?”
de Mihaela PETROŞAN
Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 12 mai 2016, ora 1700, la Sala de Lectură a instituţiei, o întâlnire cu prozatorul Dumitru Hurubă care, cu acest prilej, îşi va lansa romanul „La bodega Tri scheleţi” şi volumul de proze „...da’ cine-a zis că suntem normali?”, apărute în acest an la Editura Limes din Cluj-Napoca.  
 
Scriitorul Dumitru Hurubă este unul dintre reprezentanţii cei mai viguroşi ai literaturii hunedorene şi ai literaturii române post-decembriste. Colaborările constante la principalele reviste literare din ţară, cele peste 30 de volume scrise pun în lumină cu deosebită pregnanţă un talentat autor de proză umoristică pe linia marilor umorişti români de la care se revendică. 
Dincolo de perfecta stăpânire a mijloacelor de expresie, a tehnicilor litera­re, a prozei, 
Dumitru Hurubă este un fin şi atent observator al mediului social, politic, cultural de după 1990, un creator de tipologii şi personaje emblematice pentru aceste ultime două decenii trăite de societatea românească. Calităţile de prozator şi umorist ale lui Dumitru Hurubă au fost apreciate de publicul larg care gustă stilul scriitorului, umorul lui savuros, comicul de limbaj şi de situaţie care fac deliciul tuturor textelor semnate de el. 
Cele două volume care se lansează continuă aceeaşi linie a observaţiei reci, atente şi pătrunzătoare a personajelor principale, a mediului în care acestea se mişcă, în final rezultând un tablou extrem de viu al societăţii româneşti contemporane. 
Scrise cu nerv, cu un umor sănătos şi robust, cu o artă a dialogului caracterizată de naturaleţe şi spontaneitate, recentele cărţi ale lui Dumitru Hurubă ne dezvăluie acelaşi talent, aceeaşi forţă epică şi, în final, acelaşi talent literar cu care autorul şi-a obişnuit admiratorii. 
Cu prilejul acestei lansări, scriitorul Dumitru Hurubă va dialoga cu iubitorii de literatură şi va susţine o sesiune de autografe.  
Ioan Sebastian BARA


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


     4 plus 8   = ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Diverse







Booking.com




Publicitate
Provident Romania - Premium
Miniprix.ro
Newsletter