29.05.2016,  20:04:04 | 0 comentarii | 85 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Biblioteca judeţeană / Caravana cu jucării pentru copii
de Ziarul Vaii Jiului
An de an, în perioada premergătoare Zilei Internaţionale a Copilului, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva îşi îndreaptă atenţia spre copiii aflaţi în centrele de plasament şi casele familiale din judeţul Hunedoara.
 
Pentru aceşti copii, am iniţiat şi am pus pe picioare, în anul 2014, proiectul „O jucărie pentru fiecare”, proiect în care am implicat întreaga comunitate a judeţului Hunedoara, întreaga opinie publică locală. Am pornit de la ideea că nimeni nu trebuie să rămână insensibil faţă de situaţia acestor copii privaţi de dragostea părintească. De aceea, printr-o campanie de popularizare bine pusă la punct, prin afişe lipite în oraş, la uşile blocurilor, prin anunţuri repetate la televiziune, la radio, în mediul on-line, am făcut apel la generozitatea locuitorilor de toate vârstele pe care i-am rugat să vină la bibliotecă şi să aducă o jucărie pentru aceşti copii. Cu o promptitudine impresionantă, cetăţenii au reacţionat extrem de favorabil, au venit spre noi cu entuziasm şi cu întreaga lor căldură sufletească. Ei au înţeles că aceşti copii nu sunt ai nimănui, ei sunt copiii noştri de care trebuie să ne îngrijim, să le dăruim o clipă de bucurie. 
Acum, când fiecare copil primeşte daruri, participă la serbări, la concursuri, noi am strâns la bibliotecă un impresionant număr de jucării de toate felurile, pentru toate vârstele: păpuşi, animale din pluş, jocuri, creioane colorate etc. Zeci de saci au plecat spre copiii din centrele de plasament hunedorene: Centrul de plasament Brad, Centrul de plasament Orăştie, Centrul de plasament Lupeni.
În fiecare an, atunci când caravana cu jucării a bibliotecii ajunge la aceşti copii, impresionează bucuria din ochii lor, zâmbetele calde cu care suntem răsplătiţi, gesturile de afecţiune pe care aceşti micuţi le fac. Am încercat, astfel, să compensăm măcar o fărâmă din căldura părintească, am dorit ca ei să simtă că nu sunt uitaţi, că ne interesează soarta lor şi că le vom fi alături întotdeauna. 
Şi în acest an, spaţiul în care am depozitat jucăriile primite a fost literalmente invadat de o multitudine de jucării provenite de la cetăţeni, de la diferite ONG-uri, societăţi comerciale, şcoli, colegii şi licee, de la oricine a avut o jucărie pe care a dorit s-o dăruiască acestor copii. Mulţi cetăţeni, care nu au copii sau nu mai au jucării în casă, au cumpărat jucăriile, numai ca să le poată dărui din toată inima acestor copii vitregiţi de soartă. Sunt de remarcat, şi în acest an, bucuria, căldura şi emoţia cu care aceşti oameni deschid uşa bibliotecii şi dăruiesc „O jucărie pentru fiecare”, dau viaţă acestei devize pe care o vom duce în fiecare an la bun sfârşit pentru ca şi copiii instituţionalizaţi să simtă că ziua de 1 Iunie este şi ziua lor. 


Booking.com

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


     10 plus 2   = ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Diverse







Booking.com




Publicitate
Miniprix.ro
Provident Romania - Premium
Newsletter