26.05.2016,  15:55:13 | 0 comentarii | 159 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Copii, vi se pregăteşte ceva: Trofeul Micului Cititor
de Ziarul Vaii Jiului
În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează o manifestare cultural-educativă cu mare impact la cei mai tineri cititori ai noştri, un concurs de o factură deosebită, menit să-i  apropie pe micii cititori de carte, de autori: Trofeul Micului Cititor.
 
Manifestarea a ajuns la cea de-a XXXVI-a ediţie. Concursul este un prilej pentru elevii din ciclul primar de a răsplăti editura, autorul, ilustratorul de carte care, în anul care a trecut, s-au dovedit a fi în topul aprecierilor lor. 
În ziua de 1 iunie 2016, ora 1000, în Sala Mare a Teatrului de Arta Deva, se va acorda acest mult aşteptat şi îndrăgit trofeu. Concursul este un prilej deosebit  pentru tinerii cititori de a cunoaşte direct activitatea unei edituri, să afle care este drumul cărţii de la stadiul de manuscris până la cartea pe care o văd în rafturile librăriilor sau pe care o împrumută de la bibliotecă. În plus, este extrem de instructiv şi dialogul care se stabileşte între copii şi scriitorii invitaţi, cei care s-au bucurat de aprecierea acestor exigenţi cititori, copiii. Prin acordarea acestui trofeu, copiii îşi dezvoltă şi cultivă simţul estetic, capacitatea de apreciere a stilului unui autor, pot să aprecieze o carte din multiple puncte de vedere. Astfel, ei vor îndrăgi şi mai mult cartea şi lectura, vor deveni prieteni ai cărţii pentru toată viaţa.  
Concomitent cu decernarea Trofeului Micului Cititor, în fiecare an, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva îşi desemnează cel mai fidel tânăr cititor. În felul acesta este răsplătit cititorul de vârstă fragedă care a citit cele mai multe cărţi de la bibliotecă în anul care a trecut, cel care i-a trecut pragul de cele mai multe ori. 
În anul 2016, la acordarea Trofeului Micului Cititor au fost angrenate următoarele instituţii şcolare-partenere din Deva: Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva, Şcoala Eco Europeană „Andrei Şaguna” Deva, Şcoala Primară „Samuel” Deva
Ioan Sebastian BARA


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


     10 plus 6   = ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Diverse







Booking.com




Publicitate
Miniprix.ro
Provident Romania - Premium
Newsletter