După lansarea de la Biblioteca Centrală Universitară București și participarea la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la Craiova, polițistul-fenomen, Marian Godină, vine la Deva în 14 martie pentru a-și lansa cartea „Flash-uri din sens opus”.

Polițistul brașovean de la Rutieră care a îndrăznit să se ia în piept cu sistemul din care face parte, omul susținut de o țară întreagă pentru că își face treaba cu corectitudine și pentru că povestește cu umor întîmplări din viața sa profesională, vine în 14 martie la Deva pentru a-și lansa cartea.  Pe Marian Godină îl ştim de pe Facebook, unde ne ţine la curent cu cele mai noi întâmplări din traficul cotidian, toate povestite într-un stil aparte, original, amuzant. El este poliţistul care transformă personaje savuroase în adevăraţi exponenţi ai unor categorii sociale pe care nu avem cum să nu le fi întâlnit măcar o dată: românul care lucrează prin ţări străine şi, după ce se întoarce cu o maşină la mâna a doua, încalcă reguli de circulație fără remuşcări, bețivanul care comunică exclusiv prin înjurături, dar care totuşi îşi recunoaşte greşeala, micul întreprinzător care vrea să îşi câştige cinstit pâinea, dar pe care norocul îl cam ocoleşte.

Volumul lui Godină este o confesiune făcută de autor cu umor și cu sinceritate despre anii copilăriei și cei de școală, despre iubiri și deziluzii, dar mai ales despre viața de fiecare zi a polițistului, despre relațiile șef-subaltern în cadrul Poliției. Este, în același timp, o oglindă a societății românești actuale, societate în care polițistul vine în contact cu reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale și le observă comportamentul cu acuitatea unui psiholog.

Cartea polițistului cu haz, care a demonstrat că schimbarea poate începe cu fiecare dintre noi, a devenit un adevărat fenomen editorial, fiind vândută în perioada de precomandă în 20.000 de exemplare.

„Despre Flash-uri din sens opus vă pot spune că este o carte care vă va trece cu siguranță prin toate stările. Vă va întrista, veți râde cu lacrimi, vă va amuza, veți regreta (nu că ați cumpărat-o), vă va provoca milă, revoltă, veți râde iar. Cu siguranță vă va antrena toți mușchii mimicii”, declară Godină.

Evenimentul de la Deva începe la ora 1700 și este organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, fiind urmat de o sesiune de autografe.

Comentarii

comentarii

0 comments