Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing au organizat, la mijlocul lunii martie, la Salle d’Or din incinta Deva Mall, în prezența unui public numeros, o întâlnire cu polițistul Marian GODINĂ, care și-a lansat aici cartea „Flash-uri din sens opus”.

După lansarea de la Biblioteca Centrală Universitară București și participarea la Târgul de Carte „Gaudeamus” de la Craiova, polițistul Marian Godină a venit la Deva, un oraș de care îl leagă amintiri și impresii plăcute legate de participarea la una dintre galele „Premianții fără premii”.

Marian Godină a devenit bine cunoscut publicului român din mediatizarea amplă care i s-a făcut în ultimul timp. De altfel, simpatia deosebită de care se bucură agentul de poliție Marian Godină este un semn că societatea așteaptă de la lucrătorii din poliție un comportament sincer, corect, profesionist și obiectiv. Numărul impresionant de cititori ai paginii sale de socializare, unde i-au apărut textele adunate acum în volum, demonstrează aceeași simpatie și apreciere față de tânărul de la Poliția Rutieră Brașov.

La lansarea cărții „Flash-uri din sens opus” a fost prezentă domnișoara  Maria Desmirean, Director Executiv Curtea Veche Publishing, care a vorbit despre carte și autorul ei.

Cei care vor citi cartea „Flash-uri din sens opus” vor cunoaște un polițist așa cum ne dorim cu toții să fie polițiștii: drept, curajos, vertical, profesionist, plin de demnitate. Nu i-a fost deloc ușor lui Marian Godină să-și facă cunoscute ideile, să prezinte „flash-uri” din viața de zi cu zi a polițiștilor. Dar perseverența, datoria față de propria conștiință, setea de adevăr l-au făcut să învingă și să nu se încline în fața piedicilor.

Cartea este o confesiune făcută de autor cu umor și cu sinceritate despre anii copilăriei și cei de școală, despre iubiri și deziluzii, dar mai ales despre viața de fiecare zi a polițistului, despre relațiile șef-subaltern în cadrul Poliției. Este, în același timp, o oglindă a societății românești actuale, societate în care polițistul vine în contact cu reprezentanți ai tuturor categoriilor sociale și le observă comportamentul cu acuitatea unui psiholog.

Ceea ce transpare parcă din fiecare pagină a cărții este dragostea lui pentru meseria aleasă, cinstea și mândria cu care poartă uniforma de polițist. Iar finalul cărții nu lasă niciun fel de dubiu asupra acestui lucru: „Sunt conștient că pentru mine vor urma momente grele, dar nu am de gând să renunț la meseria mea, iar de va fi să plec vreodată, o voi face cu capul sus, cu mândria că am lăsat o urmă cât de mică în istoria Poliției Române.”

La finalul lansării a urmat o sesiune de autografe oferite doritorilor de către polițistul Marian Godină.

Comentarii

comentarii

0 comments