„Deva citește!” este deviza unei ample campanii inițiate de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva, scopul fiind acela de atragere spre lectură a comunității locale.

”Scopul nostru este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toate vârstele și profesiile, care iubesc lectura. Vom amplasa, în acest sens, în curând, un număr de trei mici biblioteci în aer liber, rafturi cu un design elegant, așezate în trei puncte diferite, puncte de recreere bine cunoscute de către locuitorii Devei: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan. Cărțile vor putea fi împrumutate, gratuit, de oricine dorește să le citească pe loc sau să le ducă acasă, urmând a fi restituite. Cititorii sunt rugați doar să aibă grijă de cartea luată de pe raft și, după citirea ei, s-o așeze înapoi sau să aducă o altă carte în locul celei citite.” a declarat Sebastian Bara, managerul bibliotecii din Deva.

În opinia inițiatorilor, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, mai ales în cazul persoanelor pentru care achiziționarea unei cărți noi reprezintă un efort financiar.

Comentarii

comentarii

0 comments