Meniu

Universul copilăriei prin ochii psihologului

Cartea prezentată la Deva a produs o adevărată revelație atât în rândul specialiștilor în psihologie, dovadă stând numeroasele aprecieri elogioase, cât și la nivelul publicului larg.

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Curtea Veche Publishing a organizat o întâlnire cu psihologul și psihoterapeutul Gáspár György, care și-a prezentat și la Deva volumul de debut intitulat „Copilul invizibil”, apărut la Curtea Veche Publishing.

Autorul cărții este membru fondator și președintele Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și membru al Colegiului Psihologilor din România, este psiholog clinician şi psihoterapeut relaţional, având specializare în hipnoza clinică, psihoterapia de familie şi psihoterapia integrativă. Profesează în domeniul sănătăţii relaţionale de peste zece ani.

Este o carte de autocunoaştere şi dezvoltare personală

Autorul, cum însuși mărturisește, a avut drept punct de pornire propria lui experiență de viață, propriile trăiri de care a avut parte în copilărie și adolescență. Țesătura delicată și foarte complexă în același timp a relației părinte-copil reprezintă firul roșu care străbate întreaga carte. În carte se pune pregnant în lumină faptul că, pentru a oferi copilului o bună educație, părintele trebuie să redevină la rândul lui copil, acel copil invizibil care sălășluiește în fiecare dintre noi. Lectura cărții oferă posibilitatea de a face introspecția necesară pentru aflarea acestui „copil invizibil”.

 

Lectura să devină o necesitate

Este de remarcat importanța pe care autorul o acordă lecturii în procesul de educare a copilului, rolului fundamental al cititului și formării deprinderii ca lectura să devină o necesitate. Capitolul 13 al cărții, Parenting prin lectură, detaliază acest subiect și face o analiză aprofundată a cititului ca instrument al educației, dar și al formării unei temeinice culturi generale.

 

O carte care oferă răspunsuri și soluții

Cartea domnului Gáspár György nu este doar o simplă lectură de agrement, ea incită la dezbatere, pune întrebări, atrage cititorul pe cărări noi, pe care nu a mai pășit. Pentru părinți, este un instrument extrem de valoros, un ajutor și un adevărat ghid de creștere și educare a copiilor în această lume tot mai complexă și mai plină de provocări. Cu siguranță, atât specialiștii în psihologie din Deva, cât și publicul larg, vor avea satisfacția că au găsit o carte care le oferă răspunsul și soluția la numeroase întrebări legate de complicata relație părinte-copil.

Așa cum precizează însuși autorul, cartea „Copilul invizibil” este „o invitație la descoperirea de sine cu ajutorul stării de mindfulness sau de prezență conștientă, scrisă pentru părinți și viitorii părinți. Realitatea ne arată că trauma călătorește în timp, nu se oprește la o singură generație, iar procesarea experiențelor noastre negative este o dovadă de prețuire de sine și respect față de copiii, nepoții și strănepoții noștri. Pentru că ceea ce nu vindecăm noi sunt răni pe care le lăsăm moștenire urmașilor noștri. (…) Cartea îi ajută pe părinţi să-şi îmbunătăţească relaţia cu propria persoană, mai întâi. Abia apoi îşi pot îmbunătăţi şi relaţia cu propriii copii. Este o carte de autocunoaştere şi dezvoltare personală, unde sunt prezentate câteva dintre cele mai eficiente teorii atunci când vine vorba de interacţiunea părinte-copil, cu exemple din viaţa personală a autorului şi din psihoterapiile desfăşurate în cabinet.”

Lansarea de carte de la Deva a fost și o invitație la o dezbatere incitantă pe tema importanței descoperirii și acceptării copilului interior.

La final a urmat o sesiune de autografe.

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*