Meniu

Deva citește!

 

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a inițiat o amplă campanie de atragere spre lectură a populației din Deva

Trei mini – biblioteci ce au fost amplasate, în aer liber, în zone distincte din Deva. Astfel, devenii care  ajung  prin zona Parcului Cetăţii, cel de la Bejan sau în Piaţa Arras, au posibilitatea să împrumute din cele câteva zeci de titluri de volume.

Trei mici biblioteci amplasate în aer liber

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, este o instituție de cultură ce are în centrul activității sale cartea și lectura. În acest sens, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Deva, am inițiat o amplă campanie de atragere spre lectură a populației din Deva, locuitori de toate vârstele și de diverse ocupații. Ne-am propus să oferim spre lectură cărți din diverse domenii, iar aceste cărți să le expunem într-o ambianță cât mai atractivă, în aer liber, în principalele puncte de recreere bine cunoscute locuitorilor din Deva: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan. Sub deviza „Deva citește!” am demarat proiectul nostru și, în aceste trei puncte, am amplasat trei mici biblioteci în aer liber, pe care le-am dotat cu diferite cărți: romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale și memorii, cărți de artă, cărți de istorie etc. Pe fiecare carte am aplicat o etichetă în care am explicat intenția noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărțile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblioteci care se vor împrospăta mereu cu cărțile pe care cititorii înșiși le vor aduce.

Campania va contribui la creșterea interesului față de carte

Scopul nostru este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toți cei care iubesc lectura și poate nu-și permit cumpărarea unei cărți. În opinia noastră, această campanie va contribui la creșterea interesului față de carte și lectură, îi va atrage pe membrii comunității spre una dintre cele mai plăcute și mai folositoare modalități de petrecere a timpului liber, cititul.

Sperăm că demersul nostru va avea succes și se va bucura de atenția locuitorilor de toate vârstele din Deva.

Sebastian Bara,

Managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara« (Stirea precedenta)
(Stirea urmatoare) »Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*