Meniu

A venit toamna, cu Nicu Alifantis

 

Evenimentul cultural organizat cu acest prilej a fost lansarea celui mai recent CD al său intitulat „Madame Mon Amour. Cântece de iubire” și a volumului „FaceCarte”.

 

După ce l-am avut oaspete la Noaptea Bibliotecilor, unde a avut un succes excepțional, îndrăgitul artist Nicu Alifantis a venit la Salonul Hunedorean al Cărții, unde a fost primit cu aceeași căldură.

15 melodii cunoscute și devenite șlagăre

Întâlnirea cu Nicu Alifantis a fost unul dintre cele mai atractive momente ale actualei ediții a Salonului Hunedorean al Cărții. În fața unui public extrem de numeros, artistul și-a prezentat noul CD, un disc ce cuprinde 15 melodii cunoscute și devenite șlagăre, melodii compuse pe versurile unor mari poeți precum Tudor Arghezi („Inscripție pe un inel”), Nichita Stănescu (printre care celebrele „Ce bine că ești” și „Emoție de toamnă”), Daniela Crăsnaru, Adrian Păunescu, George Țărnea, Nina Cassian, Radu Stanca, Alexandru Tocilescu, Alexandru Andrieș și Bulat Okudjava.

Melodiile lui Nicu Alifantis au și acum aceeași prospețime ca în urmă cu patru decenii, când și-a făcut intrarea în viața muzicală a României.

„FaceCarte”-bucuria comunicării, a împărtășirii gândurilor și impresiilor

Cartea pe care artistul a lansat-o la Salon poartă titlul foarte inspirat „FaceCarte”, un fel de parafrază în limba română a sintagmei FaceBook. Ea adună postările pe această rețea de socializare ale lui Nicu Alifantis, postări care exprimă bucuria comunicării, a împărtășirii gândurilor și impresiilor despre o multitudine de subiecte, începând cu amintiri și terminând cu vorbe de prețuire despre mari personalități ale vieții noastre culturale (Radu Beligan, Dinu Săraru, Marin Moraru, Valeriu Sterian, Florian Pittiș, Ștefan Iordache etc.). Volumul cuprinde și poeme pline de sensibilitate care vădesc înzestrarea artistică a lui Nicu Alifantis și pentru poezia de bună calitate.

În prefața cărții, semnată de poetul Ioan E. Pop, este remarcat acest talent special al artistului, muzicalitatea versurilor care face ca ele să fie auzite înainte chiar de a fi puse pe note.

Răstimpul petrecut cu Nicu Alifantis a fost un adevărat privilegiu pentru fiecare dintre noi, a fost un minunat prilej de a ne întâlni cu acest atât de îndrăgit artist ale cărui melodii le fredonăm cu mare plăcere, de aproape patru decenii.

În semn de recunoștință, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva i-a acordat artistului Nicu Alifantis o Diplomă de Excelență pentru cele patru decenii de muzică și poezie dăruite iubitorilor de frumos.

La final, îndrăgitul artist a oferit doritorilor autografe și un moment artistic.

Manager,

Ioan Sebastian Bara

 

 

 

 






Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*