Peste o sută de edituri sunt prezente la Salonul Hunedorean al Cărţii

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Complexul Deva Mall, organizează, în perioada 18-21 octombrie, cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalului Salon Hunedorean al Cărții.

Timp de patru zile, eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall va fi locul de desfășurare a acestei adevărate sărbători a cărții pentru care Biblioteca Județeană s-a pregătit așa cum se cuvine. Anul acesta la Salonul Hunedorean al Cărţii vor fi prezente peste 110 edituri cu o bogată ofertă din toate domeniile.

Cele mai multe edituri sunt cele din Bucureşti, de unde şi-au anunţat prezenţa peste 70 editori de carte. Din ţară ne vom putea bucura de oferta de carte a unor edituri din Alba Iulia, Baia Mare, Braşov, Brăila, Cluj-Napoca, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Pitești, Reșița, Satu Mare, Sibiu, Târgoviște,Timișoara. Acestora li se alătură edituri din Republica Moldova și Anglia.Toate sunt edituri binecunoscute care și-au câștigat un loc merituos pe piața de carte din România.

Editurile hunedorene, ca de obicei, vor fi prezente şi vor organiza lansările unor scriitori consacraţi sau ne vor oferi debuturi editoriale. Între editurile din judeţul nostru se remarcă Accent Media, Editura Episcopiei Devei și Hunedoarei şi multe altele.

„Dincolo de aspectul comercial, de achiziționare a unor titluri pentru biblioteca personală, Salonul oferă și un excelent prilej pentru edituri, pentru distribuitorii de carte și documente audio-video, pentru scriitorii prezenți, pentru librari și bibliotecari de a cunoaște un public avizat, interesat de lectură, dornic să fie la curent cu tot ce este nou și demn de interes pe piața românească de carte. Edițiile anterioare ale Salonului au format deja la Deva o adevărată comunitate de iubitori ai cărții, cititori exigenți care așteaptă an de an acest eveniment pentru a se bucura de tot ceea ce etalează editurile”, afirmă managerul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara.

Programul Salonului este foarte bogat, în fiecare zi fiind organizate lansări de carte și întâlniri cu personalități de marcă ale culturii. Salonul va fi accesibil publicului zilnic între orele 1000 și 2000, intrarea fiind gratuită.

Miercuri, 18 octombrie 2017, ora 18, în cadrul Salonului Editurilor hunedorene va avea loc lansarea cineromanului „BUZUNARUL CU GREIERI“  al scriitorului hunedorean Ioan DRĂGOI.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *