Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva împreună cu Asociația Culturală „Emia” Deva organizează în ziua de 11 ianuarie 2017, ora 1700, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva un eveniment cultural special.

Poeta Paulina Popa, fondatoarea Casei de Editare Emia și a revistei literare „Semne-Emia”, va avea alături o serie de poeți consacrați, care vor oferi un recital de poezie din propria lor creație și versuri de Mihai Eminescu, în apropierea zilei de naștere a marelui nostru poet, Ziua Culturii Naționale din România.

Se continuă, astfel, o frumoasă tradiție încetățenită odată cu organizarea Festivalului Internațional de Poezie EMIA, la inițiativa poetei Paulina Popa. Revista „Semne-Emia”, o prestigioasă revistă literară fondată de poetă în anul 1998, și Asociația Culturală „Emia”, înființată în anul 2000, vor aduna din nou laolaltă condeie talentate din județul Hunedoara și din țară.

În ambianța plăcută și primitoare a Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene, poezia va fi cu adevărat la ea acasă, iar poeții prezenți la acest eveniment se vor întâlni nemijlocit cu un public avizat, cunoscător și iubitor de poezie de bună calitate. Recitalul de poezie, organizat chiar în preajma zilei de 15 ianuarie, va pune în lumină nevoia de frumos și de echilibru a celor care iubesc literatura, care găsesc în poezie răspunsuri la numeroasele întrebări cu care se întâlnesc în viață.

În plus, acest recital deosebit va fi și un moment de cinstire a nemuritoarei creații poetice a marelui nostru Mihai Eminescu, cel care, prin tot ceea ce ne-a lăsat moștenire, a devenit mai actual ca oricând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus