Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează și în acest an, „Noaptea Bibliotecilor”, un eveniment cultural devenit tradițional și așteptat cu mare interes de publicul de toate vârstele.

Anul acesta, evenimentul a ajuns la cea de-a VII-a ediție, programul fiind la fel de atractiv ca și în anii precedenți.

Biblioteca își deschide porțile pentru oaspeții ei în ziua de 7 octombrie, la ora 1800.

Primii care se vor bucura de acest eveniment vor fi copiii, cărora le este destinat momentul ce va deschide programul: piesa Fraților Grimm, „Muzicanții din Bremen”, spectacol de teatru pus în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani, în regia Nicoletei Dănilă.

În continuare, copiii vor fi antrenați într-o petrecere cu clovn în cadrul căreia vor beneficia și de pictură pe față.

Momentul muzical al serii va fi susținut de cunoscuta și îndrăgita trupă pop-rock HARA, care va veni în fața publicului cu piesele cele mai cunoscute.

După spectaculosul foc de artificii, oaspeții vor fi invitați să viziteze secțiile bibliotecii, vor primi explicații de la bibliotecarii-ghizi care le vor prezenta organizarea bibliotecii și drumul pe care îl parcurge o carte din momentul în care intră în bibliotecă și până când ajunge în mâna cititorului.

Cei prezenți vor fi apoi invitați la Sala de Lectură și în curtea instituției pentru a viziona filme cu tematică thriller și suspans.

Se vor putea vizita expozițiile pe care Biblioteca le-a pregătit special pentru oaspeți: „Noaptea Bibliotecilor, an de an…” (la intrarea în bibliotecă) și expoziția interactivă de jocuri a Muzeului Jocurilor din Chemnitz, Germania (Filiala Nr. 1 – Cartier Dacia, Bl. 41 – parter).

Nu în ultimul rând, standul de carte cu vânzare al Editurii Niculescu din București va sta la dispoziția vizitatorilor și a celor care vor să cumpere cărți, la Secția de Artă și Carte Franceză.

Ca în fiecare an, de Noaptea Bibliotecilor cititorii care nu au returnat la timp cărțile împrumutate vor fi iertați și nu vor plăti penalizări. Totodată cei care vor dori să se înscrie la bibliotecă o vor putea face gratuit.

Așteptăm și în acest an același public numeros, care va putea petrece o noapte plină de momente atractive la Biblioteca Județeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus