COMUNITATE

Manifestări de Ziua Europei, organizate de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” (A)

FOTO: pixabay.com
Manifestări de Ziua Europei, organizate de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” (A)

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara, dedică o manifestare cultural-educativă specială zilei de 9 mai, proclamată de Consiliul European de la Milano, din 1985, drept Ziua Europei. Ziua Europei va fi evocată în data de 8 mai 2017, ora 13.00, în Sala de conferințe a Parcului de Afaceri din Simeria.

Pentru toate popoarele Europei, această zi are o dublă semnificaţie: la 9 mai 1945 a capitulat Germania nazistă, încheindu-se cea mai sângeroasă conflagraţie mondială şi, cinci ani mai târziu, la 9 mai 1950, Robert Schumann, ministrul de externe francez, a formulat Declaraţia ce-i poartă numele şi care este primul pas spre edificarea Europei unite, a unei Europe în care toate statele sunt chemate să coopereze sub deviza „Toţi diferiţi, toţi egali”. Față de această dublă semnificație, în România ziua de 9 mai are și o foarte puternică încărcătură patriotică: este ziua în care, la 1877, a fost proclamată independența de stat a României și, în consecință, este prilej de comemorare a eroilor noștri căzuți la Plevna, Griviţa, Smârdan.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva marchează această triplă dimensiune a zilei de 9 mai printr-o activitate cultural-educativă menită să facă cunoscute, în mod deosebit tinerilor, marile momente legate de această zi.

Cei care vor lua parte la activitatea noastră din data de 8 mai vor înţelege mai bine faptul că aceasta este o zi importantă pentru noi, pentru fiecare cetăţean al Europei, continentul care speră să depășească toate piedicile și să realizeze unitatea şi armonia visate cu secole în urmă de marile personalităţi ale istoriei.

Cu prilejul activității din acest an, în finalul evocării, celor prezenți în sală li se vor adresa întrebări legate de Ziua Independenţei, Ziua Victoriei şi Ziua Europei, câştigătorii fiind răsplătiţi, ca de fiecare dată, cu bogate premii constând în cărți și diplome oferite de Biblioteca Județeană.

Managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Afis Ziua Europei 2017

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

one × five =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

afis expo foto

Expoziție „PREZENT / alchimii subiective”, organizată de Asociaţia Artiştilor Fotografi Hunedoreni, de Ziua Europei

HunedoaraMea.ro6 mai 2017
sferturi citesti 2017 II

Sferturile de finală ale concursului pentru liceeni “Citești și câștigi”. „Silviu Dragomir” Ilia vs. „Mircea Eliade” Lupeni. „Grigore Moisil” Deva vs. „Traian Lalescu” Hunedoara. Rezultatele, galerie foto și echipele care s-au calificat în semifinale

HunedoaraMea.ro4 mai 2017
exponatul lunii mai

O figurină antropomorfă din epoca târzie a bronzului, exponatul lunii mai la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro4 mai 2017
ansamblul dragan muntean

Festivalul Național de Interpretare Vocală „Drăgan Muntean”, la Teatrul de Artă Deva

HunedoaraMea.ro3 mai 2017
editura corint

Stand de carte cu vânzare al Grupului de Edituri Corint, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro2 mai 2017
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un câștigător la Crosul Cetății Regale a Hațegului și-a donat premiul în scop caritabil

HunedoaraMea.ro2 mai 2017
viorel ilisoi

Un maestru al reportajului, oaspete la Deva (A)

HunedoaraMea.ro1 mai 2017
conferinta muzeu

Conferință internațională „Istorie, Cultură și Cercetare”, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane

HunedoaraMea.ro28 aprilie 2017
lars krutak

Conferință susținută de dr. Lars Krutak, de la Smithsonian Institute, Washington, la Muzeul din Deva: „Moștenirea culturală a tatuajului indigen”

HunedoaraMea.ro26 aprilie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate