COMUNITATE

Un proiect tot mai îndrăgit – „Deva citește!” (A)

Un proiect tot mai îndrăgit – „Deva citește!” (A)

În urmă cu aproape un an, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a inițiat un atractiv proiect cultural menit să atragă cât mai mulți locuitori ai Devei în lumea minunată a cărții, a lecturii. Astfel, Deva citește! a prins viață în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Deva.

Împreună, am concretizat acest proiect care, la scurtă vreme, s-a bucurat de un succes deosebit în rândul populației de toate vârstele și de toate categoriile profesionale. Am pornit de la trei mici biblioteci în aer liber, pe care le-am umplut cu cărți din toate domeniile, cărți provenite din donații de la cetățeni, biblioteci amplasate în puncte de mare atracție din oraș: Parcul Cetății, Piața Arras și Parcul Bejan. Odată amenajate și amplasate în aer liber, aceste mici biblioteci au focalizat atenția unui număr impresionant de locuitori care pot lua o carte, o pot citi pe loc sau o pot lua acasă și fie o aduc înapoi, fie aduc o altă carte în locul ei. Acest lucru este consemnat pe o etichetă lipită în fiecare carte, un fel de „regulament” al bibliotecilor în aer liber. Sistemul funcționează impecabil, cărțile sunt citite și rafturile sunt mereu împrospătate cu cărți aduse de cetățeni. În aceste biblioteci iubitorii de lectură pot găsi o gamă variată de cărți: romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale, biografii și memorii, cărți de artă, cărți de istorie, cărți de dezvoltare personală etc.

biblioteci afara (1)

De la bun început ne-am propus să aducem cărțile cât mai aproape de cei care iubesc lectura și care, poate, nu-și permit cumpărarea lor.

Succesul deosebit al primelor trei biblioteci în aer liber ne-a determinat să continuăm proiectul Deva citește! și să invităm la lectură și locuitori din alte puncte ale orașului. În acest scop am mai instalat astfel de biblioteci în aer liber în fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, în cartierul Dacia și în cartierul Micro 15.

Aceste ultime trei biblioteci au fost realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Local al Municipiului Deva.

biblioteci afara (2)

Avem convingerea că acest proiect cultural va duce la creșterea interesului față de carte și lectură, îi va atrage pe membrii comunității spre una dintre cele mai plăcute și mai folositoare modalități de petrecere a timpului liber, cititul.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

biblioteci afara (3) biblioteci afara (4) biblioteci afara (5) biblioteci afara (6) biblioteci afara (7) biblioteci afara (8) biblioteci afara (9)

 

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

three × 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

Gligor Hasa main

Eminescu în eternitate (A)

HunedoaraMea.ro16 iunie 2017
argentango

Tangouri argentiene, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro15 iunie 2017
zdranganel

Exponatul lunii iunie, la Muzeul din Deva: „Jucărie de copil cu nucă”, piesă din colecția Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Orăștie

HunedoaraMea.ro12 iunie 2017
gligor hasa

Gligor Hașa își prezintă volumul de studii eminesciene „Între Eros și Thanatos”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro11 iunie 2017
apa

ULTIMA ORĂ. Oprire generală de apă în Deva, Simeria și alte 17 localități

HunedoaraMea.ro9 iunie 2017
biblioteca

Secția de Împrumut a Bibliotecii Județene, închisă temporar pentru inventar

HunedoaraMea.ro6 iunie 2017
muzeu

„Școala de vară de restaurare”, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro6 iunie 2017
liceul mircea eliade lupeni

ÎNVINGĂTORII. Echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni a câștigat finala concursului „Citești și câștigi”. GALERIE FOTO

HunedoaraMea.ro31 mai 2017
finala citesti si castigi

Citești și câștigi! – final de ediție (A)

HunedoaraMea.ro31 mai 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate