COMUNITATE

Lumea jocurilor la Deva (A)

Lumea jocurilor la Deva (A)

Timp de câteva săptămâni, în perioada 28 septembrie – 17 noiembrie 2017, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va avea bucuria să găzduiască o atractivă expoziție interactivă de jocuri provenite de la Muzeul Jocurilor din orașul german Chemnitz, expoziție ce este amenajată la Filiala Nr. 1 a Bibliotecii Județene din Cartierul Dacia, Bl. 41 – parter.

Latura educativă a expoziției este pusă în lumină de însăși denumirea ei: „Învață jucând – Joacă  învățând!”, îndemnând vizitatorii la îmbinarea spiritului ludic cu dorința de a învăța, de a afla lucruri noi din multe domenii.

Încă din prima zi, expoziția a atras un public numeros, în special copii, care s-au bucurat din plin de exponate și au avut și posibilitatea de a le „testa”. Obiectele expuse provin de la Muzeul German al Jocurilor, singurul muzeu din Europa dedicat jocurilor, creat la Hamburg în 1986 și mutat apoi în orașul Chemnitz, împreună cu sediul principal. Muzeul cuprinde, practic, toate jocurile existente în Germania și se îmbogățește cu toate jocurile nou apărute în Europa.

Pentru a se face cât mai bine cunoscut, muzeul organizează expoziții itinerante cum este cea pe care o găzduim la Deva. În România, proiectul a început în anul 2015 la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov și expoziția a fost deja prezentată în câteva mari orașe.

Cele peste 100 de jocuri care pot fi văzute la Deva sunt grupate în: jocuri de îndemânare (puzzle, jocuri de construcție, jocuri de învățare etc.), jocuri de noroc (zaruri, bile, săgeţi, jocuri de cărţi, loto etc.), jocuri de strategie (şah, table, şah chinezesc, Reversi, Go etc.), jocuri mixte, de simulare (jocuri despre afaceri, călătorii şi lumi fantastice), jocuri de la începutul secolului XX, jocuri din Primul şi al Doilea Război Mondial, jocuri din anii 1950 etc.

Expoziția fiind interactivă, vizitatorii ei de toate vârstele, tineri și maturi care n-au uitat anii copilăriei, pot încerca aceste jocuri, pot să interacționeze cu alți vizitatori, au ocazia de a juca orice joc pe care îl consideră interesant. De la jocuri vechi de sute de ani la jocuri inspirate din lumea modernă și din cea viitoare, expoziția oferă celor care o vizitează clipe de reală destindere și deconectare.

Într-o perioadă în care timpul petrecut în fața calculatorului, cu toate beneficiile de necontestat, este din ce în ce mai mare, socializarea devine extrem de importantă, iar această expoziție este un minunat prilej oferit tinerilor de a se întâlni, de a se cunoaște, de a se bucura împreună de numeroasele jocuri care au poposit la Deva.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

16 − three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

Afis GHERASIM TIC 2017

Lansare de carte Gherasim Țic

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2017
noaptea cercetatorilor europeni

„Noaptea cercetătorilor europeni” la Colegiul Național „Decebal”

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2017
main lovinesti

O familie de cărturari – Lovineștii (A)

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2017
Afis Expozitie jocuri

Expoziție interactivă de jocuri a Muzeului Jocurilor din Chemnitz – Germania, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2017
duelul viorilor

Duelul viorilor – Prunaru vs Croitoru sau Stradivarius vs Guarneri, găzduit de Colegiul Național „Decebal”

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2017
vaccin-rujeola

Un nou vaccin pentru copiii sub 1 an, vaccinul pneumococic. Peste 2000 de doze, repartizate pentru județul Hunedoara

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2017
marioara ardelean

Un dar oferit celor mici (A)

HunedoaraMea.ro21 septembrie 2017
zilele maghiare 3

A VIII-a a Zilelor Maghiare din județul Hunedoara, în 11 localități. Vezi programul evenimentului

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2017
concert quas

Concert aniversar Quas, la Cetatea Devei

HunedoaraMea.ro19 septembrie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate