COMUNITATE

Despre fericire și nu numai… (A)

Despre fericire și nu numai… (A)

Un alt moment de viu interes pentru publicul care a venit la Salonul Hunedorean al Cărții a fost lansarea cărții lui Răzvan Exarhu, „Fericirea e un ac de siguranță”, în prezența autorului, invitat al Bibliotecii Județene la această ediție a Salonului.

„Fericirea e un ac de siguranţă”, apărut la Curtea Veche Publishing din București și ilustrat de Andreea Chiric, este volumul care marchează debutul literar al jurnalistului Răzvan Exarhu.

L-am salutat pe Răzvan Exarhu în ipostaza sa de scriitor, de prozator, de autor al unei cărți pline de farmec scrisă, parcă sub semnul vorbelor lui Caragiale: „Simț enorm și văz monstruos”.

Așa cum apreciază critica de specialitate, „volumul este un jurnal atipic, cu mici lucruri care ne influenţează traiul de zi cu zi, în care cititorii îl vor putea descoperi pe autorul, povestitorul, ironicul, curiosul, solitarul şi solidarul Răzvan Exarhu”.

Volumul este o veritabilă oglindă pe care autorul o pune în fața societății românești de după 1990 și îi arată astfel cele mai mici detalii. Cu umor, cu ironie, dar și cu duioșie, cu o excepțională artă de a mânui cuvintele și de a le releva sensurile tainice, autorul desfășoară în fața noastră tablouri vii, dinamice, tablouri în care vedem oameni, îi auzim vorbind (cu inevitabilele automatisme verbale atât de nemilos ironizate de autor), vedem tipologii umane, toate vădind un spirit de observație pătrunzător și un talent literar incontestabil.

Una dintre dominantele textelor care compun cartea este respectul pentru limba română și refuzul autorului de a admite clișee verbale și formulări ce denotă incultură și lipsă de instrucție.

Cartea lui Răzvan Exarhu este, așa cum aflăm de pe coperta a patra, „construită ca să poată fi citită de oriunde, ca o tavă cu o prăjitură care are alt gust în fiecare pătrățică, din care ronțăi încet și îți dorești să nu se termine”.

Cititorul poate afla în cartea lui Răzvan Exarhu pagini savuroase, pline de umor și ironie, cartea fiind o oglindă sui generis a societății românești de după 1990 în care se reflectă viața de zi cu zi așa cum o surprinde, cu un excepțional simț de observație și cu incontestabil talent literar, autorul.

Publicul prezent la lansare a purtat un dialog amplu cu Răzvan Exarhu care a încheiat seara cu o sesiune de autografe.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

IF IF lansare exarhu (3) IF IF IF lansare exarhu (7) IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF IF

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

nine + eleven =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

Fati main

În jurul Mării Negre cu Sabina Fati (A)

HunedoaraMea.ro20 octombrie 2017
arachelian main

Decembrie ’89 pe mai multe voci (A)

HunedoaraMea.ro19 octombrie 2017
salon carte main

Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XVIII-a (A)

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2017
stelele cetatii

Festivalul-concurs de muzică pop „Stelele Cetății”, la a 35-a ediție. Vezi condițiile de participare și programul evenimentului

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2017
Afis Exarhu

Lansare de carte Răzvan Exarhu, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Fericirea e un ac de siguranță”

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2017
Afis SABINA FATI

Lansare de carte a jurnalistei Sabina Fati, la Salonul Hunedorean al Cărții – „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Șapte țări, opt granițe și o lovitură de stat în prime-time”

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2017
Afis V. ARACHELIAN

Vartan Arachelian își lansează la Deva cartea „Scânteia vine de la Moscova”

HunedoaraMea.ro12 octombrie 2017
IF

Peste 100 de edituri, la Salonul Hunedorean al Cărții. Lansări de carte, întâlniri cu scriitori, noutăți editoriale. Vezi programul evenimentului

HunedoaraMea.ro11 octombrie 2017
marcel iures

Actorul Marcel Iureş vine la Deva pentru a asista la o proiecţie specială a filmului “Octav”, în care are rolul principal

HunedoaraMea.ro9 octombrie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate