COMUNITATE

Lansare de carte Mihai Petre, la Galeria de Artă din Hunedoara. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Lansare de carte Mihai Petre, la Galeria de Artă din Hunedoara. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de 18 decembrie, la ora 17.00, la Galeria de Artă din municipiul Hunedoara, un eveniment cultural deosebit: lansarea volumului intitulat „Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de… Hunedoara”, al cărui autor este scriitorul și cunoscutul dascăl de limba și literatura română Mihai Petre.

De-a lungul îndelungatei sale cariere didactice, profesorul Mihai Petre a elaborat numeroase studii și articole de limba și literatura română, de lingvistică generală și aplicată pe care le-a publicat în prestigioase reviste de profil. De asemenea, a scris cărți de specialitate destinate celor care se pregătesc pentru admiterea la liceu și la facultate, precum și importante exegeze de toponimie urbană românească, urbanonimie și toponimie urbană hunedoreană caracterizate prin înalta ținută științifică și o minuțioasă documentare.

Profesorul Mihai Petre se bucură de o notorietate deosebită în rândul generațiilor pe care le-a format de la catedră și cărora le-a insuflat gustul pentru lectură și le-a educat discernământul de a aprecia cum se cuvine o operă literară.

Mihai Petre este și autorul unui interesant volum de interviuri cu dascăli hunedoreni de ieri și de azi, Interviuri hunedorene, volum lansat în anul 2015, precum și al volumului Cretă color, inspirat din viața și atmosfera școlii românești pe care o cunoaște foarte bine.

“Volumul intitulat „Corvin Caffé – pseudoroman cu un oltean de … Hunedoara” pune în valoare calitățile literare de necontestat ale profesorului Mihai Petre. În prima parte a cărții, sub pretextul unor discuții purtate la Corvin Caffé cu un personaj hunedorean de origine oltenească, dar și cu alți clienți ai cafenelei, sunt aduse în atenție subiecte care îl preocupă pe autor, în mod deosebit viața trecută și actuală a orașului Hunedoara, a sufletului lui care a fost Combinatul Siderurgic, dar vin în discuție și teme precum obiceiurile pădurenilor, Oltenia și oltenii, comportamentul și limbajul tinerei generații, viața politică în România de azi etc. Partea a doua a cărții cuprinde extrem de savuroase texte despre oameni și întâmplări din Oltenia, scrise în grai oltenesc, într-un stil alert, texte care duc cu gândul la farmecul poeziilor lui Marin Sorescu din ciclul La lilieci. Volumul lui Mihai Petre este o lectură captivantă ce pune în lumină excepționalul talent literar al autorului care, dincolo de meseria și vocația de dascăl, se dovedește și un prozator de certă valoare”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Afis Mihai Petre 2017

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

20 − 11 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

mihai petre main

O nouă carte semnată Mihai Petre (A)

HunedoaraMea.ro18 decembrie 2017
Afis SIMION COZMESCU

Lansare de carte a poetului Simion Cozmescu, la Deva. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro17 decembrie 2017
arthur clarke

Biblioteca Județeană le prezintă elevilor viața și opera lui Arthur C. Clarke, la împlinirea unui secol de la nașterea scriitorului

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2017
furdui iancu

Concert de colinde cu Nicolae Furdui Iancu și cântăreți consacrați de muzică populară, la Deva

HunedoaraMea.ro13 decembrie 2017
foto GDTH_Andi Andezit

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, câștigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2017
bradul de Craciun

Cadouri de Crăciun de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” pentru cei mai tineri cititori – cărți noi, de la cele mai importante edituri din țară și din județ (A)

HunedoaraMea.ro7 decembrie 2017
paula seling

„Bucuria Crăciunului”. Paula Seling și Corala ”Sargeția”, în concert la Biserica Greco-Catolică ”Immaculata” din Deva

HunedoaraMea.ro6 decembrie 2017
AFIS OKIAN 2017

Stand de carte cu vânzare al librăriei OKIAN.ro, la Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro5 decembrie 2017
Biblioteca Judeteana Ziua Nationala

Ziua Națională (A)

HunedoaraMea.ro30 noiembrie 2017

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 Hunedoaramea.ro - Toate drepturile rezervate