Meniu

Stand de carte cu vânzare al Editurii Humanitas din Bucureşti

Înființată în anul 1990, această editură a devenit în momentul de față una dintre cele mai prestigioase edituri din România care funcționează în cadrul holdingului Humanitas. 

 

În perioada 30 ianuarie – 28 februarie 2017, la Secţia de Artă şi Carte Franceză din cadrul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva va fi amenajat un stand de carte cu vânzare al Editurii Humanitas din Bucureşti.

 

Primele apariții editoriale au avut un profil cu precădere umanistic, însă cu timpul tematica s-a extins și a acoperit o arie extrem de vastă, de la beletristică la filosofie, de la istorie la religie și sociologie, de la memorii-jurnale la politologie. De asemenea, Editura Humanitas trimite pe piața de carte albume de artă, cărți pentru copii și manuale școlare etc. Cele peste 550 de titluri care apar anual sunt grupate în 50 de colecții și serii de autor, foarte apreciate și bine primite de un public avizat, cu un nivel de așteptare foarte ridicat față de oferta de carte din România.

Editura Humanitas a publicat autori români de prestigiu ca Monica Lovinescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionesco, Andrei Pleșu, Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Virgil Nemoianu etc. Colecția „Cartea de pe noptieră” propune romane de succes din literatura universală semnate de autori ca: Rainer Maria Rilke, Amos Oz, Yasunari Kawabata, Patrick Süskind, Henry James, Lev Tolstoi, Oscar Wilde, Alexandr Soljenițîn, Ludmila Ulițkaia, Michel Tournier etc., dar și din literatura română: Mateiu Caragiale, Radu Paraschivescu, Șerban Foarță etc.

 

De asemenea au fost editate numeroase volume dedicate monarhiei românești, marilor figuri politice din România interbelică, lucrările de istorie ale lui Lucian Boia, memorii ale rezistenței anticomuniste etc. Cele peste 130 de colecții și serii acoperă un spațiu vast din toate marile domenii ale cunoașterii și culturii: literatură, politică, științe sociale, istorie, religie, călătorii, istoria ideilor etc.

 

Din anul 2007, a fost înființată și Editura Humanitas Fiction, profilată pe literatură străină, în trei colecții prestigioase: Raftul Denisei, Thriller&Mystery și Cocktail.

Standul oferit de Editura Humanitas la Deva îşi aşteaptă cititorii la Biblioteca Judeţeană, preţurile cărţilor fiind atractive.

 

 

Manager,

Ioan Sebastian Bara

 

 

 

 

 






Lasa un raspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

*