COMUNITATE

O nouă carte de poezie (A)

O nouă carte de poezie (A)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat la începutul lunii iunie lansarea volumului de versuri „Revelații, resuscitări, regrete”, semnat de poetul și publicistul Daniel Marian. Volumul a apărut la Editura Ecreator din Baia Mare în anul 2018.

Nume foarte bine cunoscut iubitorilor de literatură, prezență permanentă în paginile literare și nu numai, cu poezie, cronică literară, analize politice, Daniel Marian este cu adevărat un om al cetății care a dovedit că nu poate rămâne indiferent la evenimentele și fenomenele care îl înconjoară. Fie că e vorba de literatură, de critică literară, de analize socio-politice, Daniel Marian a fost și este conectat în permanență la tensiunea cea mai înaltă a vieții. Toate gândurile, toate frământările și le-a transpus, de-a lungul anilor, în numeroasele volume de poezii care reprezintă, ca să cităm titlul unui volum al său, adevărate haremuri de cuvinte. Pentru că, într-adevăr, Daniel Marian iubește rostirea, iubește cuvintele pe care le strunește cu artă, cu un cert talent literar, talent cu care reușește să creeze un univers liric inconfundabil. Poeziile „marca” Daniel Marian sunt mostre de sensibilitate, de cizelare a cuvântului, de căutare a sensurilor ascunse în fiecare vers.

Volumul pe care l-a lansat cu această ocazie, „Revelații, resuscitări, regrete”, cuprinde poezii de o îndrăzneață modernitate care, însă, nu le știrbește deloc sensibilitatea și, mai ales, mesajul estetic și conținutul liric. Facem cunoștință, astfel, cu un Daniel Marian frământat de mari interogații legate de viață, de iubire, de sensul existenței, toate spuse în cuvinte puține, aproape cu valoare aforistică.

O caracterizare perfectă a poeticii lui Daniel Marian o face editorul Ioan Romeo Roșiianu în postfața pe care o semnează. Aflăm, astfel, că „scrierea lui este calculată, fiecare cuvânt fiind învestit cu maxim de esențe, îndelungul exercițiu liric fiind ușor vizibil, el mânuind cu dexteritate de artizan tradiția genului, forțând adesea limitele tocmai pentru a obține maximul”.

Ne-am bucurat că am avut ocazia să organizăm o lansare a unui nou volum de poezie, pentru că poezia ne este necesară, ne bucurăm că Daniel Marian ne-a dăruit un nou volum care îi pune din nou în lumină talentul incontestabil.

Cu siguranță, Daniel Marian nu și-a epuizat nici pe departe rezervele poetice, încărcătura lirică de care dispune, de aceea ne vom mai întâlni de multe ori, de aici înainte, ca să lansăm noi volume de poezie, de cronici literare semnate Daniel Marian.

La final poetul a oferit autografe doritorilor.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

lansare daniel marian (10) lansare daniel marian (11) lansare daniel marian (12) lansare daniel marian (13) lansare daniel marian (14) lansare daniel marian (15) lansare daniel marian (16) lansare daniel marian (17) lansare daniel marian (18) lansare daniel marian (19) lansare daniel marian (20) lansare daniel marian (21) lansare daniel marian (22) lansare daniel marian (23)

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

eighteen − 9 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

Afis Marian Nazat

Lansare de carte Marian Nazat – „Basmul fotbalului născocit împreună cu Marius Mitran”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro9 iunie 2018
expo ie

Expoziția „Ia românească – simbol al identității naționale”, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro9 iunie 2018
targ romi

„Târgul Meșteșugarilor Romi”, la Hunedoara

HunedoaraMea.ro6 iunie 2018
expo noima

Lucrări ale artistului devean Andrei Rosetti și ale colegilor săi din grupul NOIMA, expuse la Budapesta, la Institutul Cultural Român

HunedoaraMea.ro4 iunie 2018
daniel marian

Lansare de carte a poetului Daniel Marian – „Revelații, resuscitări, regrete”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro4 iunie 2018
figurine muzeu

Figurine zoomorfe din Epoca fierului, expuse la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva

HunedoaraMea.ro4 iunie 2018
music star 2017

Festivalul de muzică pop pentru copii şi adolescenţi „Deva Music Star”, la a 5-a ediție

HunedoaraMea.ro1 iunie 2018
Afis ART 2018

Stand de carte cu vânzare al Grupului Editorial ART, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro1 iunie 2018
serbarile devei

”Serbările Devei 2018”. Vezi artiștii care vor concerta și programul evenimentului

HunedoaraMea.ro1 iunie 2018