COMUNITATE

Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Cursuri gratuite la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva își adaptează activitățile în funcție de necesitățile unor categorii tot mai largi de utilizatori. De aceea, Biblioteca Județeană organizează o serie de activități și oferă servicii într-o gamă diversificată, orientate în principal către tinerii noștri utilizatori, pe care îi invităm să ia parte la acestea.

Pe lângă serviciile cu care și-a obișnuit utilizatorii (împrumut de cărți pentru copii și adulți în limba română și în limbi străine; împrumut de CD-uri cu muzică și DVD-uri cu desene animate, filme artistice și documentare; accesul la presa locală și națională; consultarea legislației la zi; bibliografii la cerere și acces la internet), în perioada care urmează Biblioteca Județeană va organiza gratuit următoarele activități destinate utilizatorilor:

  • Cursul „Managementul comunicării și al relațiilor publice” (14 locuri), care se va desfășura în perioada 22.10.2018 – 24.10.2018, între orele 13.00 și 17.00. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 8.30 și 16.00, vineri între orele 8.30 și 13.30, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.
  • Cursul „Vreau să devin jurnalist!” (14 locuri), care se va desfășura în perioada 19.11.2018 – 23.11.2018, între orele 16.00 și 19.00. Absolvenții vor primi certificat de participare. Înscrierile se fac la Secretariatul instituției, de luni până joi, între orele 8.30 și 16.00, vineri între orele 8.30 și 13.30, în perioada 01.10.2018 – 19.10.2018, pe baza actului de identitate.

Cursul se adresează elevilor de liceu din ani terminali care doresc să urmeze facultatea de jurnalism, dar și celor care nu s-au decis încă asupra domeniului pe care îl vor studia în continuare.

Cursanții vor învăța cum se realizează materialele de presă – știre, interviu, reportaj, anchetă, despre comunicarea mediatică și despre ce înseamnă profesia de jurnalist. Cursul se bazează, în special, pe aplicații practice astfel încât fiecare participant să înțeleagă cât mai exact ce presupune o carieră în domeniul mass-media. Vor fi tratate genurile jurnalistice de informare atât din punct de vedere audio-vizual, cât și al mediului online și al presei scrise.

Din programa cursului fac parte: cariera de jurnalist – atribuții și responsabilități; gestionarea informației și alegerea surselor; caracteristicile și structura textului jurnalistic; cum funcționează o instituție de presă.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

four × one =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

mircea baniciu

„Noaptea Bibliotecilor”, la Biblioteca Județeană. Concert Mircea Baniciu, teatru pentru copii, expoziție despre Marea Unire, proiecții de filme românești, face painting, clown party

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018
Foto Clasic la puterea a treia

Turneul național extraordinar ”Clasic la puterea a treia” ajunge la Deva

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018
Afis Curtea Veche 2018

Stand de carte cu vânzare al editurii Curtea Veche Publishing, la Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro25 septembrie 2018
Ambasadori1

Experiența internațională a Ambasadorilor pentru Geoparc, apreciată de colegi, profesori și reprezentați ai geoparcurilor UNESCO

HunedoaraMea.ro24 septembrie 2018
Afis Maurice Druon

„Centenar Maurice Druon. Romanul istoric în colecțiile Bibliotecii Județene”

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2018
zilele maghiare 01

„Zilele Maghiare din județul Hunedoara”. Concerte live, târguri, expoziții, evenimente gastronomice, evenimente culturale. Vezi programul ediției din acest an

HunedoaraMea.ro20 septembrie 2018
talvescu

Dumitru Tâlvescu își lansează volumul de versuri „Prosperia”. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro19 septembrie 2018
noima finisaj

Finisajul expoziției NOIMA 15, la Institutul Cultural Român din Budapesta

HunedoaraMea.ro18 septembrie 2018
casa de sanatate

Ați pierdut cardul național de sănătate, vi s-a furat sau deteriorat? Ce trebuie să faceți pentru a obține un nou card

HunedoaraMea.ro13 septembrie 2018