COMUNITATE

Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului (A)

Cursanții de limbă chineză la momentul bilanțului (A)

În această toamnă, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Institutul Confucius din Sibiu, au organizat festivitatea de decernare a diplomelor absolvenților cursului de limbă chineză care au susținut examenul HSK. Aceste cursuri au reușit să atragă un mare număr de persoane, de diferite vârste și ocupații, doritoare să pătrundă tainele limbii chineze și să afle cât mai multe despre străvechea civilizație a Chinei.

Au fost adresate calde felicitări pentru promovarea în următorul an a cursurilor de limbă și civilizație chineză din partea Domnului Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Domnului Kiszely Fabius Tiberiu, prefectul județului Hunedoara, Doamnei Maria Ștefănie, inspector școlar general, Domnului Gheorghe Ioan Mihuț, președintele Clasei Confucius din Deva, Doamnei prof. univ. dr. Wang Jiong, directoarea Institutului Confucius din Sibiu și a Domnului prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean, președintele Institutului Confucius din Sibiu, subliniindu-se faptul că aceste cursuri au presupus un efort deosebit pe care, însă, cursanții l-au depus cu mare plăcere și cu folos.

În cadrul festivității au fost adresate mulțumiri Institutului Confucius din Sibiu cu care Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva și Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au o frumoasă colaborare, institut cu care în urmă cu cinci ani au fost puse bazele acestui ambițios și foarte frumos proiect cultural. Institutului Confucius i se cuvin cele mai calde felicitări pentru sprijinul pe care ni l-a acordat, pentru specialiștii și logistica de care au beneficiat cursanții noștri.

diplome limba chineza 02

De asemenea, au fost adresate mulțumiri și recunoștință Consiliului Județean Hunedoara care a înțeles importanța cu totul aparte a acestui proiect și ne-a sprijinit în tot ceea ce a presupus efort financiar.

Am pornit de la premisa că limba chineză, cultura și civilizația Chinei se bucură de un interes tot mai mare din partea unui public foarte divers. De aceea, suntem plăcut impresionați să constatăm cum literalmente suntem asaltați de cereri de înscriere la aceste cursuri.

Biblioteca Județeană a încercat să fie tot timpul la înălțimea exigențelor bunei desfășurări a acestui proiect ambițios, am fost tot timpul alături de cursanți, am căutat să le oferim cele mai bune condiții de studiu.

Cursanții au marele privilegiu de a pătrunde, cu răbdare și perseverență, în tainele unei limbi deloc ușoare, cu o simbolistică specială, o limbă care le va permite să cunoască istoria, cultura, civilizația, tradițiile unei civilizații care a marcat istoria omenirii. Acum a fost traversată cu succes o etapă, pe cursanți îi așteaptă alte luni de muncă, dar efortul le va fi răsplătit pentru că vor descoperi singuri universul nesfârșit al acestei uimitoare civilizații.

Cursurile au fost predate de specialiști de elită, care au reușit să-i introducă pe cursanți în tainele limbii chineze, care au reușit să le trezească curiozitatea și dragostea pentru marea cultură a Chinei.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

diplome limba chineza 03

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

15 − 3 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

bogdan bucur 01

Moment de mare emoție la Salonul Hunedorean al Cărții – întâlnirea cu „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” (A)

HunedoaraMea.ro20 octombrie 2018
lansari mircea muthu mircea popa 01

La Salonul Hunedorean al Cărții, Editura Școala Ardeleană a fost la înălțime (A)

HunedoaraMea.ro19 octombrie 2018
concert hunedoara

Concert al Orchestrei Metropolitane București, la Castelul Corvinilor

HunedoaraMea.ro19 octombrie 2018
ovidiu argesanu 01

Cu Ovidiu Dragoș Argeșanu despre suflet, credință, drept divin (A)

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2018
salon 2018 I main

Salonul Hunedorean al Cărții în anul Centenarului (A)

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2018
zilele icoanei

„Zilele Icoanei”, la Deva. Expoziție de artă bizantină și concert de muzică bizantină

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2018
parada auto

,,Retro Parada Toamnei”. Zeci de mașini de epocă, expuse la Deva

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2018
Afis BOGDAN BUCUR

SALONUL CĂRȚII 2018. Lansarea volumul aniversar „Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, editat de Bogdan Bucur

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2018
Afis MIRCEA MUTHU

SALONUL CĂRȚII 2018. Lansări de carte – profesorul Mircea Muthu: „Repere culturale transilvane II. Alte contribuții istorico-literare” și „Balcanismul literar românesc. Panoramic sud-est european. Confluențe culturale”

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2018