COMUNITATE

“Citești și câștigi!” 2018. Etapa a III-a de calificări. „Dragomir Hurmuzescu” Deva vs. „Nicolaus Olahus” Orăștie. „Avram Iancu” Brad vs. „Transilvania” Deva. „Traian Lalescu” Hunedoara vs. „Alexandru Borza” Geoagiu

“Citești și câștigi!” 2018. Etapa a III-a de calificări. „Dragomir Hurmuzescu” Deva vs. „Nicolaus Olahus” Orăștie. „Avram Iancu” Brad vs. „Transilvania” Deva. „Traian Lalescu” Hunedoara vs. „Alexandru Borza” Geoagiu

A treia etapă de calificări a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”, a avut loc joi, la Deva Mall, gazda competiției.

Au avut loc trei confruntări între șase colegii și licee din județ: Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva vs. Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie (grupa a VII-a), Colegiul Național „Avram Iancu” Brad vs. Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva (grupa a VIII-a) și Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara vs. Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu (grupa I).

La ediția din acest an a concursului de cultură generală „Citești și câștigi!” (a 5-a ediție) s-au înscris 23 de colegii și licee din județul Hunedoara, împărțite în opt grupe prin tragere la sorţi. Ediția din acest an a concursului este dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Rezultatele celei de-a treia etape de calificări (nr. de răspunsuri corecte – R.C.)

„Dragomir Hurmuzescu” Deva – „Nicolaus Olahus” Orăștie 14 – 14

CN „Avram Iancu” Brad vs. „Transilvania” Deva 24 – 17

CNI „Traian Lalescu” Hunedoara vs. CT Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu 24 – 17

Clasament grupa a VII-a

  1. Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva – 1 pct.; 14 R.C.
  2. Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie – 1 pct.; 14 R.C.
  3. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva – 0 pct.

Clasament grupa a VIII-a

  1. Colegiul Național „Avram Iancu” Brad – 3 pct.
  2. Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva – 0 pct.

Clasament grupa I

  1. Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara – 6 pct.
  2. Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara – 0 pct.; 24 R.C.
  3. Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu – 0 pct.; 21 R.C.

Imagini din timpul partidei „Dragomir Hurmuzescu” Deva – „Nicolaus Olahus” Orăștie

hurmuzescu vs olahus (1) hurmuzescu vs olahus (2) hurmuzescu vs olahus (3) hurmuzescu vs olahus (4) hurmuzescu vs olahus (5) hurmuzescu vs olahus (6) hurmuzescu vs olahus (7) hurmuzescu vs olahus (8) hurmuzescu vs olahus (9) hurmuzescu vs olahus (10) hurmuzescu vs olahus (11) hurmuzescu vs olahus (12) hurmuzescu vs olahus (13) hurmuzescu vs olahus (14)

Imagini din timpul partidei CN „Avram Iancu” Brad vs. „Transilvania” Deva

avram iancu vs transilvania (1) avram iancu vs transilvania (2) avram iancu vs transilvania (3) avram iancu vs transilvania (4) avram iancu vs transilvania (5) avram iancu vs transilvania (6) avram iancu vs transilvania (7)

Imagini din timpul partidei CNI „Traian Lalescu” Hunedoara vs. CT Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

lalescu vs borza (1) lalescu vs borza (2) lalescu vs borza (3)

Colegiile și liceele înscrise în concursul „Citești și câștigi!”, ediția 2018

– Colegiul Național „Avram Iancu” Brad

– Colegiul Național „Decebal” Deva

– Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

– Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva

– Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

– Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

– Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

– Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

– Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

– Colegiul Național „I. C. Brătianu” Hațeg

– Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

– Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

– Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara

– Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara

– Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

– Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

– Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie

– Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

– Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

– Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

– Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

– Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

– Liceul Tehnologic „Retezat”  Uricani

Grupele competiției

Grupa I

Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara

Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Grupa II

Colegiul Național Sportiv „Cetate” Deva

Liceul Tehnologic „Retezat”  Uricani

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara

Grupa III

Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Grupa IV

Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie

Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani

Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara

Grupa V

Colegiul Național „I. C. Brătianu” Hațeg

Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Grupa VI

Colegiul Național „Decebal” Deva

Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Grupa VII

Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Grupa VIII

Colegiul Național „Avram Iancu” Brad

Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva

„Ediția din acest an a concursului „Citești și câștigi!” o dedicăm Centenarului Marii Uniri de la 1918. În acest sens, printre cele cinci domenii din care se vor adresa întrebările am inclus la loc de cinste domeniul „Marea Unire”. În acest fel dorim să transmitem elevilor concurenți dorința și interesul de a se documenta, de a citi și de a se informa în profunzime despre evenimentele ce au premers acest mare moment istoric, despre înfăptuirea unirii tuturor provinciilor românești și, în final, despre încununarea luptei și a aspirațiilor seculare ale românilor – Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. De aceea, în domeniul „Marea Unire”, în cele șase teme, vor fi inserate întrebări legate atât de evenimente, despre contextul intern și extern al Unirii, cât și întrebări despre marile personalități românești care au ctitorit Unirea: Regele Ferdinand, Regina Maria, Ion Brătianu, Vasile Goldiș etc. Nu vor lipsi figurile de hunedoreni care au luat parte la Marea Unire, avocatul și jurnalistul Aurel Vlad fiind unul dintre aceștia. Astfel, în acest an, concursului „Citești și câștigi!” dorim să-i imprimăm o puternică notă de mândrie patriotică prin care să ne raliem la manifestările de evocare a Marii Uniri care se organizează peste tot în țară. Concursul nostru s-a bucurat de la un an la altul atât de aprecierea participanților, cât și de prețuirea deosebită a publicului. Anul acesta, cea de-a cincea ediție înregistrează un adevărat record de participare, fiind înscrise 23 de colegii și licee din județul Hunedoara”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Concursul „Citești și câștigi!” se desfășoară după modelul unui campionat sportiv: vor exista grupe preliminare, sferturi, semifinale, finala mică și finala mare.

Fiecare echipă va fi formată din cinci elevi (un lider și patru coechipieri), doi elevi rezerve, un profesor coordonator. Acesta va comunica componența fiecărei echipe înainte de începerea confruntării. În timpul concursului se va putea face o schimbare în componența echipei, la solicitarea liderului de echipă, iar rezerva va rămâne în concurs până la finalul confruntării respective.

Grupe

Colegiile şi liceele înscrise la concurs au fost împărţite în grupe prin tragere la sorţi. Echipele din grupe se vor confrunta între ele. În cazul unei situaţii de egalitate la puncte, la finalul confruntărilor din grupe, echipa cu cel mai mare număr de răspunsuri corecte va trece în etapa următoare.

Sferturi

Cele opt echipe care vor ajunge în sferturi vor disputa confruntări eliminatorii stabilite prin tragere la sorți. Din sferturi se vor califica în semifinale patru echipe. În cazul unei situaţii de egalitate, vor fi adresate cinci întrebări de baraj. Dacă se păstrează egalitatea, se vor adresa întrebări până la stabilirea unui câștigător.

Semifinale

În semifinale, echipa câștigătoare din confruntarea I va întâlni echipa câștigătoare din confruntarea a III-a, iar echipa câștigătoare din confruntarea a II-a va întâlni echipa câștigătoare din confruntarea a IV-a. În cazul unei situaţii de egalitate, vor fi adresate cinci întrebări de baraj. Dacă se păstrează egalitatea, se vor adresa întrebări până la stabilirea unui câștigător.

Finale

Echipele câştigătoare din semifinale se vor întâlni în finală, iar echipele rămase vor disputa locul al treilea.

Se vor adresa întrebări cu patru variante de răspuns, din care doar o variantă este corectă, şi întrebări cu răspuns Adevărat/Fals, din cinci domenii:

Marea Unire

Artă/Sport

Literatură

Geografie

În cadrul fiecărui domeniu există şase teme de cultură generală pe care echipele le vor putea alege în timpul confruntărilor. Concursul fiind pe teme de cultură generală, întrebările vor viza cunoştinţele acumulate de elevi de-a lungul anilor, şcolar sau extraşcolar.

Concursul este organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Complexului Deva Mall (locul de desfășurare a concursului), al unor sponsori generoși: S.C. Anorom S.R.L., Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Eurosport DHS S.A., Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.

Premii

Au fost puse în joc premii importante: 8 laptopuri pentru locul I, 8 biciclete pentru locul II, 8 dispozitive Kindle pentru locul III, 184 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care  vor fi atribuite concurenților, prin tragere la sorți, chiar în ziua finalei. Aceste premii sunt asigurate de către Consiliul Județean Hunedoara și de către sponsorii amintiți.

Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Județeană, el fiind format din: Ioan Sebastian Bara, manager, Luminița Mioara Vulcan, șef Serviciu Relații cu Publicul, Carmen Maria Drăgoi, bibliotecar, Diana Ferencz, bibliotecar, Camelia Mestecănean, bibliotecar, Diana Trif, bibliotecar, Mihaela Țoța, bibliotecar, Daniel Oprean, analist programator.

Acest concurs va fi transmis în direct pe postul local de televiziune INFO HD, începând cu data de 2 octombrie, când va avea loc prima confruntare, până în data de 28 noiembrie, ziua marii finale.

Cei interesați vor putea vedea și vor putea citi informații despre acest concurs și cu ajutorul partenerilor noștri media: „Antena 1 Deva”, „Avântul liber”, „Accent Media”, „Big FM”, „Click News Tv”, „Exclusiv în Hunedoara”, „Glasul Hunedoarei”, „Go Hunedoara”, „Hunedoara 100%”, „Hunedoara Liberă”, „HunedoaraMea.ro”, „Info HD”, „KapitalTV”, „Mesagerul Hunedorean”, „Servus Hunedoara”, „Știri din Vest”, „Unu TV”, „Vocea Hunedoarei”, „Vorba”, „Ziarul Exclusiv”, „Ziarul Hunedoreanului”, „Ziarul Văii Jiului”.

Citește și

“Citești și câștigi!” 2018. Etapa a II-a de calificări. CN „Aurel Vlaicu” Orăștie vs. CN „Mihai Eminescu” Petroșani. CN „I. C. Brătianu” Hațeg vs. Liceul „Silviu Dragomir” Ilia. CN „Decebal” Deva vs. Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

A început concursul de cultură generală pentru liceeni “Citești și câștigi!”, ediția 2018. Vezi rezultatele primelor confruntări din grupe și imagini din timpul partidelor

Concursul de cultură generală „Citești și câștigi!”, ediție aniversară dedicată Centenarului Marii Uniri

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

1 × 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

citesti 2018 etapa II main

“Citești și câștigi!” 2018. Etapa a II-a de calificări. CN „Aurel Vlaicu” Orăștie vs. CN „Mihai Eminescu” Petroșani. CN „I. C. Brătianu” Hațeg vs. Liceul „Silviu Dragomir” Ilia. CN „Decebal” Deva vs. Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

HunedoaraMea.ro4 octombrie 2018
afis linia 5

Linie nouă de transport public în municipiul Hunedoara

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2018
Centenarul pentru cei mici

„Centenarul pe înțelesul copiilor”. Spectacol de teatru prezentat de Trupa „Hocus-Pocus” din Sibiu, la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro3 octombrie 2018
citesti 2018 etapa I main

A început concursul de cultură generală pentru liceeni “Citești și câștigi!”, ediția 2018. Vezi rezultatele primelor confruntări din grupe și imagini din timpul partidelor

HunedoaraMea.ro2 octombrie 2018
foto autobuz

Program special al mijloacelor de transport public local din Deva, cu ocazia Zilei Recoltei

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2018
Afis Micia Rediviva

„Micia Rediviva”, la a doua ediție

HunedoaraMea.ro28 septembrie 2018
talvescu main

O nouă seară de poezie (A)

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2018
druon main

Ne plac romanele istorice? (A)

HunedoaraMea.ro27 septembrie 2018
biblioteca judeteana

ANUNȚ. Biblioteca Judeţeană organizează concurs pentru ocuparea funcţiei temporar vacante de bibliotecar cu studii superioare grad I

HunedoaraMea.ro26 septembrie 2018