COMUNITATE

Simpozionul „Centenarul energeticii românești”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” (A)

Simpozionul „Centenarul energeticii românești”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” (A)

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Academia Română, Asociația Generală a Inginerilor din România și Societatea Inginerilor Energeticieni din România, organizează în ziua de 21 noiembrie 2018, la ora 17.00, în incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, simpozionul cu tema „Centenarul energeticii românești”. Manifestarea este pusă sub semnul împlinirii unui secol de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

În cadrul simpozionului vor fi prezentate comunicările: „Centenarul energeticii românești”, susținută de prof. dr. ing. Victor Vaida, personalitate de marcă a energeticii românești, fost președinte al Comitetului Național Român al Consiliului Mondial al Energiei și fost președinte al RENEL, precum și comunicarea cu tema „Cărbunele în strategia energetică a României”, susținută de prof. dr. ing. Dumitru Fodor, membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România.

Cu același prilej, domnul Victor Vaida va lansa două volume pe care le-a dedicat Centenarului Marii Uniri: „Istoria Bisericii Ortodoxe din Deva” și „Centenarul energeticii românești”.

Prima lucrare este o amplă și bine documentată istorie a Bisericii Ortodoxe din Deva, a vieții comunității ortodoxe de aici precum și a lăcașurilor ortodoxe de cult din Deva. Valoarea lucrării este cu atât mai mare, iar efortul de realizare a ei cu atât mai lăudabil și demn de respect, cu cât cartea este rodul muncii unui inginer energetician care, cu simț patriotic, a dorit să scrie istoria ecleziastică a Devei.

Al doilea volum este o retrospectivă, realizată științific, a energetici românești, începând din anul 1882 până în zilele noastre, cu analize minuțioase ale diferitelor etape parcurse de această importantă ramură a economiei românești, incluzând termoenergetica, hidroenergetica și electroenergetica, fiind menționate și personalitățile românești din acest domeniu.

Ambele volume se alătură cu succes publicațiilor care, în anul Centenarului, au fost elaborate în semn de omagiu adus tuturor românilor care au făurit România Mare.

Managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva,

Ioan Sebastian Bara

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

1 × four =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

aniversare liceu arte

Liceul de Arte din Deva marchează 60 de ani de activitate printr-o expoziţie aniversară şi un recital special

HunedoaraMea.ro19 noiembrie 2018
Afis Expo Popa's

„Ctitorii Marii Uniri”. Expoziţie a artistului Ştefan Popa Popa’s, la Centrul Cultural din Deva

HunedoaraMea.ro19 noiembrie 2018
Afis Maria Callas

„Maria Callas – glorie și iubire”, eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu”

HunedoaraMea.ro19 noiembrie 2018
intalnire scoli

Școlile din Deva se adaptează la cerinţele de pe piaţa muncii

HunedoaraMea.ro18 noiembrie 2018
semifinala main

“Citești și câștigi!” 2018. Colegiul Național „Decebal” şi Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, în finala competiţiei

HunedoaraMea.ro14 noiembrie 2018
expo marea unire

Expoziție „Orăștia și Marea Unire”, la Sinagoga din Orăştie

HunedoaraMea.ro12 noiembrie 2018
pelerinaj unitarieni

Pelerinaj al credincioşilor unitarieni la Cetatea Devei, în memoria episcopului Francisc David

HunedoaraMea.ro8 noiembrie 2018
mihai eminescu vs grigore moisil (7)

“Citești și câștigi!” 2018. Ultimele partide din sferturile de finală. „Grigore Moisil” Deva vs. „Mihai Eminescu” Petroșani. „I.C. Brătianu” Hațeg vs. „Traian Lalescu” Hunedoara. Cine sunt liceele calificate în semifinalele concursului

HunedoaraMea.ro8 noiembrie 2018
sferturi 01 2018 main

“Citești și câștigi!” 2018. Primele două partide din sferturile de finală. „Decebal” Deva vs. „Avram Iancu” Brad. „Mircea Eliade” Lupeni vs. „Iancu de Hunedoara” Hunedoara. Vezi echipele calificate în semifinale

HunedoaraMea.ro7 noiembrie 2018