16.12.2018,  22:04:50 | 0 comentarii | 204 vizualizari
Discursul lui Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene Hunedoara, la Gyula
de Ziarul Vaii Jiului

Stimată doamnă directoare, stimați domni profesori, dragi frați români din Gyula, 

Este o mare bucurie pentru mine să mă aflu azi aici, în mijlocul românilor din orașul Gyula și să vă transmit toate gândurile bune din partea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva. 
Anul 2018, anul în care serbăm centenarul formării României Mari, este pentru noi toți un prilej de mare bucurie, de emoție și de recunoștință față de cei care au clădit România Mare. Este un prilej minunat de a ne afla mai aproape,  cu vorba și cu fapta, de românii care trăiesc dincolo de hotarele României. De aceea ne aflăm astăzi aici, pentru ca, dincolo de cuvintele calde pe care vi le adresăm, să vă oferim darurile noastre, ale Bibliotecii Județene Ovid Densusianu Hunedoara-Deva, să dăruim Liceului Nicolae Bălcescu din Gyula cărți în limba română, cărți de istorie și de literatură, cărți din diverse domenii, pentru ca vorba românească să vă fie mai apropiată, pentru ca tinerii, copiii dumneavoastră, să poată citi marile opere ale clasicilor români, să cunoască mai bine cultura și civilizația românească, să se familiarizeze cu limba noastră românească, „dulce ca un fagure de miere”. 
Cartea a fost și va rămâne cel mai important izvor de cultură și, de aceea, consider că biblioteca noastră își face o datorie de onoare oferind cărți comunității românești din Gyula, pentru ca flacăra vie a limbii și culturii române să nu se stingă. 
Sunteți una dintre comunitățile românești cele mai importante, o comunitate cu care am reușit deja să statornicim bune relații de colaborare, iar această colaborare dorim s-o adâncim și să-i dăm continuitate. Legăturile dintre România, țara-mamă, și fiii ei aflați dincolo de hotare trebuie întreținute așa cum se întreține focul viu în vetrele noastre strămoșești. Aceste legături nu trebuie să se rupă niciodată, iar acum, în anul Centenarului Marii Uniri, ele sunt mai importante ca oricând, pline de emoție și de afecțiune reciprocă. 
Am fi deosebit de onorați ca, la rândul nostru, răspunzând ospitalității dumneavoastră, să vă primim cu brațele deschise la Deva, să ne întâlnim cât mai des pentru ca legăturile despre care vorbeam să le păstrăm întotdeauna. 
Vă mulțumesc și eu din suflet pentru calda primire pe care ne-ați făcut-o și vă doresc ca în acest an și în toți anii ce vor veni să vă dăruiți cu același entuziasm slujirii comunității românești din Gyula. 

N.R. Discurs susținut la Gyula, joi, 13 decembrie 2018.



Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227






Publicitate
Newsletter