„Raftul American" a fost amenajat în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene

Peste 200 de volume de referinţă pentru literatura şi cultura americană au fost donate, joi, Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva de către Ambasada SUA la Bucureşti, cărţile, care acoperă domenii diverse, fiind grupate în conceptul denumit „Raftul American / American Shelf”, ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, apreciind, cu acest prilej, rolul pe care educaţia îl are în consolidarea democraţiei.
„În SUA am ajuns la concluzia că educaţia este esenţială pentru sănătatea democraţiei noastre – iar pentru acest lucru este nevoie de un sistem educaţional viguros, însă existenţa unui sistem de biblioteci publice demonstrează că sistemul educaţional din acea ţară este sănătos. Aşadar, îi felicit şi pe cetăţenii hunedoreni care au luat decizia de a sprijini Consiliul Judeţean tocmai pentru a menţine şi păstra acest sistem extraordinar de biblioteci publice. Închei solicitându-vă dumneavoastră, tuturor: folosiţi aceste cărţi! În cele din urmă, ele nu au nicio valoare dacă rămân pe raft’, a spus, în discursul său, ambasadorul SUA.

„Raftul American” a fost amenajat în sala de lectură a Bibliotecii Judeţene şi cuprinde lucrări de referinţă din literatura americană clasică şi contemporană, cărţi de învăţare şi predare a limbii engleze, dar şi volume despre geografia, istoria şi politica externă a Statelor Unite.

Între autorii care pot fi citiţi, în original, se numără William Faulkner, Jack Kerouac, Mark Twain, F. Scott Fitzgerald, John Steinbeck sau Truman Capote.

Donaţia va intra în patrimoniul Bibliotecii Judeţene Hunedoara – Deva şi va putea fi consultată de profesori, elevi sau de publicul interesat.

„Eu consider că acest dar pe care ni l-aţi făcut este un pas important. Practic, am pus bazele unei prietenii între Ambasada SUA şi Biblioteca Judeţeană. Eu îmi doresc ca, în viitor, Biblioteca Judeţeană să deţină un ‘American Corner’. Avem resurse, avem potenţial, avem personal pregătit să facă faţă acestei provocări. Stă doar în puterea noastră să putem realiza acest demers”, a spus, la rândul său, directorul instituţiei de cultură, Sebastian Bara.

La inaugurarea „American Shelf” au fost prezenţi prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, inspectorul şcolar general, Maria Ştefănie, alţi invitaţi, scriitori şi tineri elevi din Deva.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus