COMUNITATE

Salonul Hunedorean al Cărții. Părintele Constantin Necula prezintă la Deva trei cărți publicate în acest an

Salonul Hunedorean al Cărții. Părintele Constantin Necula prezintă la Deva trei cărți publicate în acest an

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” organizează, în cadrul celei de-a 20-a ediții a Salonului Hunedorean al Cărții, o întâlnire cu binecunoscutul preot Constantin Necula.

Acest eveniment cu profunde rezonanțe spirituale va avea loc vineri, 18 octombrie, la ora 18.00, în incinta Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or.

Cu acest prilej, preotul Constantin Necula își va lansa cea mai recentă carte, scrisă în acest an, „în una dintre cele mai dureroase veri românești”, cum spune autorul în prefață, carte purtând titlul „Întru Adormire lumea nu ai părăsit… Meditații în Postul Adormirii Maicii Domnului”. Vor mai fi lansate alte două volume semnate Constantin Necula: „Duminici în dar. Predici și gânduri” și „Împreună cu Hristos. Cultura creștină a prevenției”. Toate trei cărțile au văzut lumina tiparului în acest an la Editura Agnos din Sibiu.

Preotul Constantin Necula este absolvent al Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu și este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică și pedagogie creștină. Este o personalitate ecleziastă foarte cunoscută în spațiul public, foarte îndrăgită și cu o putere deosebită de a atrage publicul de toate vârstele. Este autorul a zeci de volume de predici, de studii și articole de teologie ortodoxă, dar și de cărți pentru copii și tineret. A scris, de asemenea,  numeroase studii în limba română și în limbile franceză, italiană, germană.

“Conferințele sale sunt urmărite cu un interes aparte pentru că ele aduc în fața publicului un preot, un teolog cu o gândire suplă, racordat la realitățile secolului XXI, un  spirit modern care, profund credincios și iubitor de Dumnezeu, știe să înțeleagă și să tălmăcească starea lumii în care trăim. Mutațiile profunde din știință, din viața oamenilor, efectul considerabil al informatizării asupra gândirii umane nu exclud, în opinia lui Constantin Necula, credința în Dumnezeu Tatăl și în Iisus Hristos. Dimpotrivă, o viață trăită întru credință, urmând preceptele biblice, nu este în contradicție cu progresul rapid al societății omenești. Preotul Constantin Necula găsește punți directe de comunicare cu oameni din toate straturile sociale și de toate vârstele, știe să-și apropie cititorii, auditorii, enoriașii de valorile fundamentale ale creștinismului”, spune managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

8 + three =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai mult in COMUNITATE

parintele nicula main

Părintele Constantin Necula, oaspete al Salonului Hunedorean al Cărții (A)

HunedoaraMea.ro19 octombrie 2019
bani-din-cer

Mihai Bendeac aduce ”Bani din cer” la Deva

HunedoaraMea.ro18 octombrie 2019
visan main

Dorel Vișan, oaspete al Salonului Hunedorean al Cărții (A)

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2019
Forma 1

Spațiul expozițional de la Galeriile de Artă FORMA din Deva va fi transformat într-o sală multifuncțională

HunedoaraMea.ro17 octombrie 2019
salonul hunedorean al cartii 2019 main

Salonul Hunedorean al Cărții, ediția a XX-a (A)

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
stelele cetatii 2018

Festivalul Naţional de Muzică Pop ,,Stelele Cetăţii” Deva. 19 finaliști vor urca pe scena concursului de interpretare

HunedoaraMea.ro16 octombrie 2019
dorel visan

Salonului Hunedorean al Cărții. Lansare de carte a actorului Dorel Vișan

HunedoaraMea.ro13 octombrie 2019
salon carte 2018 ziua 1 (48)

Salonul Hunedorean al Cărții 2019. Peste 130 de edituri își prezintă oferta de carte la Deva. Eveniment organizat de Biblioteca Județeană

HunedoaraMea.ro11 octombrie 2019
citesti 2019 VIII main

“Citești și câștigi!” 2019. Ultima etapă de calificări din grupe. Vezi liceele calificate în optimile concursului de cultură generală

HunedoaraMea.ro10 octombrie 2019