Meniu Principal

Dublu eveniment cultural la Deva

Teatrul de Artă Deva în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva au plăcerea de a vă invita să luați parte la un dublu eveniment cultural: lansarea cărţii “Lanţul slăbiciunilor” comunicaţionale în lumea lui Caragiale şi în cea de azi, autor: Dr. Cristian Stamatoiu. Evenimentul va avea loc în ziua de 18 ianuarie 2019, ora 17.00 în incinta teatrului devean şi va fi urmat de spectacolul O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale ce va avea loc de la ora 19.00.

Dr. Cristian Stamatoiu este membru UNITER și titular al cursului de Istorie a Teatrului în cadrul Universității de Arte Târgu Mureș şi fost titular de lectorat de Limbă și Civilizație Română la Universitatea din Strasbourg. Cunoscut „caragialeolog,, dr. Cristian Stamatoiu evidențiază original actualitatea operei lui I.L. Caragiale.

Demersul critic s-a efectuat prin compararea structurilor lingvistice deficitare ale personajelor lui Caragiale și cele ale contemporanilor noștri, autorul lansând și conceptul critic ce surprinde complicitatea universului caragialian cu realitatea ce cultivă selecția negativă a valorilor –„Caragialumea„

Vă invităm la lansarea de carte pentru a descoperi noi fațete ale operei lui I. L. Caragiale într-o viziune modernă, apoi, vom marca cei 140 de ani care au trecut de când piesa O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale s-a jucat pentru prima dată la Teatrul Naţional din București printr-o nouă reprezentație a piesei pusă în scenă la Deva de către regizorul Mihai Panaitescu.

Vă aşteptăm!

Isabela Hasa