Meniu Principal

„American Shelf” la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva

Cărţile donate de către Ambasada SUA au menirea să contribuie la cunoașterea culturii, civilizației și societății americane

 În ziua de 3 octombrie 2019, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, l-a avut ca oaspete pe Excelența Sa, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. Acesta a inaugurat și la Deva „American Shelf” (Raftul American), oferind o importantă donație de carte.

 Ceremonia oficială de donație

Statele Unite ale Americii reprezintă pentru foarte mulți români o întruchipare a libertății, a democrației, a înaltelor valori umaniste. De aceea, este un privilegiu pentru noi să ne alăturăm celorlalte biblioteci publice din România care se bucură de „American Shelf”.

La ceremonia de inaugurare a „American Shelf” au luat parte președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, prefectul Județului Hunedoara, Kiszely Fabius Tiberiu, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Adrian Vasilescu, consilierii județeni Elena Ancuța Suciu și Marius Mutulescu, inspectorul școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Maria Ștefănie, directori de instituții de învățământ, scriitori, jurnaliști, un foarte numeros public tânăr.

Donația va intra în patrimoniul Bibliotecii Județene

Excelența Sa, ambasadorul SUA, Hans Klemm, și-a început vizita la Biblioteca Județeană la Sala Biblionet unde a avut un dialog agreabil și deschis cu copiii participanți la proiectul CODE  Kids, club de programare informatică finanțat de Fundația Româno-Americană și implementat în România de Fundația Progress. A vizitat apoi Secția de Artă și Carte Franceză, Secția Împrumut Carte pentru Copii, Secția Împrumut și, în final, Sala de Lectură, unde a avut loc și ceremonia oficială de donație și unde este amenajat „American Shelf”.

Aici au fost aranjate cele 209 cărți în valoare de 3.057,47 dolari pe care Biblioteca Județeană le-a primit din partea ambasadorului Hans Klemm.

Cărţile donate de către Ambasada SUA au menirea să contribuie la cunoașterea culturii, civilizației și societății americane, sunt o bună sursă de familiarizare cu valorile democratice ale Statelor Unite.

„Raftul American” cuprinde lucrări de referinţă din literatură americană clasică şi contemporană, cărți de învățare și predare a limbii engleze, cărți despre geografia, istoria și politica externă a Statelor Unite. Dintre autorii prezenți pe copertele cărților donate de Ambasada SUA îi amintim pe William Faulkner, Jack Kerouac, Mark Twain, F. Scott Fitzgerald, John Steinbeck, Truman Capote.

Donația va intra în patrimoniul Bibliotecii Județene și va putea fi consultată de profesori, elevi, de publicul interesat.

Manager,

Ioan Sebastian Bara