COMUNITATE

Donați jucării pentru copiii din centrele de plasament din județ. Campanie organizată de Biblioteca Județeană din Deva, de Ziua Copilului

Donați jucării pentru copiii din centrele de plasament din județ. Campanie organizată de Biblioteca Județeană din Deva, de Ziua Copilului

În fiecare an, în perioada premergătoare Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează acțiunea O jucărie pentru fiecare, inițiată în urmă cu câțiva ani.

Cu acest prilej, Biblioteca Județeană pornește o amplă campanie de sensibilizare și atragere a membrilor comunității, a locuitorilor din județul Hunedoara, pentru a le dărui jucării copiilor din centrele de plasament ale județului. 

“Prin jucăriile pe care, cu mare entuziasm, le colectăm și le ducem acestor copii, dorim să le oferim și un strop de bucurie, să-i facem să uite, măcar de ziua lor, că nu au părinți sau au fost rupți de familie. Și în acest an, facem o campanie puternic mediatizată și, în scurtă vreme, sperăm ca Biblioteca Județeană să devină neîncăpătoare, hunedorenii, de toate vârstele, să vină să aducă o jucărie pentru fiecare copil instituționalizat. Proiectul nostru are drept țintă copiii din centrele de plasament din județul Hunedoara, centre către care ne vom îndrepta și în acest an. În cele trei luni care ne despart de începutul lunii iunie, cei care doresc vor putea aduce jucării la Biblioteca Județeană. Este un gest aparent mărunt, dar cei care vor veni cu jucării vor fi, într-un fel, înlocuitorii părinților pe care acești copii nu-i au sau de care sunt despărțiți”, a declarat managerul Bibliotecii Județene, Ioan Sebastian Bara.

Persoanele care vor să le dăruiască jucării copiilor din centrele de plasament sunt așteptate la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu”, cu sediul în Deva, strada 1 Decembrie 1918, nr. 26, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 24 februarie – 22 mai, de luni până vineri între orele 10.00 și 18.00, iar sâmbăta, între orele 9.00 și 14.00.

“Prin această inițiativă îi chemăm alături de noi pe toți cei care vor să le dăruiască un strop de bucurie acestor copii vitregiți de soartă”, spune managerul Bibliotecii Județene.

Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × one =

Mai mult in COMUNITATE

Un aparat de fotografiat cu burduf, din prima jumătate a secolului al 20-lea, expus la Muzeul din Deva

HunedoaraMea.ro13 februarie 2020

Primăria Deva lansează al doilea program de bugetare participativă

HunedoaraMea.ro9 februarie 2020

Anul Nou Chinezesc – Anul Șobolanului de Metal (A)

HunedoaraMea.ro5 februarie 2020

Expoziție cu piese reprezentative din colecția de arheologie a Muzeului Civilizației Dacice și Romane

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Premieră la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva. Comedia „De… VERDE!”, pusă în scenă de actorii trupei PRO SCENIUM

HunedoaraMea.ro4 februarie 2020

Aparat RMN la Spitalul din Hunedoara, operat de o firmă privată. Licitație pentru închirierea spațiului

HunedoaraMea.ro29 ianuarie 2020

Începutul Anului Nou Chinezesc, sărbătorit de Biblioteca Județeană printr-un eveniment special

HunedoaraMea.ro29 ianuarie 2020

Hora Unirii la Biblioteca Județeană (A)

HunedoaraMea.ro24 ianuarie 2020

Muzeul din Deva și secțiile instituției din județ, deschise publicului în 24 ianuarie

HunedoaraMea.ro22 ianuarie 2020