; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

8 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Educatie si cultura


Magdalena Şerban

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Poveşti de dragoste din Carpaţi până la Viena, de Dan-Silviu Boerescu, apărută la Editura Integral, Bucureşti – 2017. Face parte din colecţia Iubiri şi intrigi la palat, explorând docudrame, mituri istorice, pagini de istorie amoroasă şi intrigi de iatac.
Iancu de Hunedoara, Matei Corvin sau Principesa Elisabeta Bathory (întruchiparea feminină a mitului lui Dracula, mult mai aproape de realitate ca originalul, după ce s-a scăldat – la propriu! – în sângele sutelor de fecioare sacrificate) nu sunt singurele figuri ilustre care au marcat istoria erotică a Transilvaniei. Mihai Viteazul le-a sedus pe nevasta Principelui maghiar Sigismund şi pe soţia consilierului acestuia, Vlad Ţepeş şi Petru Rareş au conceput copii cu irezistibile săsoaice blonde… şi lista nu se opreşte aici, urmele acestor pasiuni consumate la maximă intensitate ducând la Braşov, Cluj sau Alba Iulia, dar şi la Budapesta, Viena sau Praga. Transilvania este un univers complex şi absolut fascinant din punct de vedere istoric. Acest pământ a dat Europei unele dintre cele mai frumoase femei, care au aprins imaginaţia scriitorilor şi scenariştilor de film, dar şi o sumedenie de aprigi bărbaţi de stat, care au umplut cronicile cu isprăvile lor. Crimele şi, adesea, crimele pasionale nu lipsesc din aceste pagini pătate cu sânge.
„Din aceeaşi colecţie mai puteţi găsi la Biblioteca Judeteană Ovid Densusianu, Hunedoara-Deva: Alexandru Ioan Cuza sau abdicarea unui Casanova, Femei frumoase din popor care i-au înnebunit pe voievozii roman, Decebal, Traian, Burebista şi iubitele lor: Lucruri care nu s-au spus niciodată, Nopţi controversate cu Radu cel Frumos, Petru Cercel şi alţi… favoriţi, Româncele pe care le-au iubit regii din lumea întreagă etc.“, susţine bibliotecara Diana Trif.

https://www.facebook.com/bibliotecadeva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Două cazuri de coronavirus confirmate în Deva

Doi deveni, tată şi fiică, sunt, până în prezent, infectaţi cu virusul ucigaş din China. Cei doi s-au întors din...

Bulina neagră, 9.03.2020

Gheorghe Varga, bărbat din municipiul Deva Pentru că a fost arestat preventiv pentru furt calificat şi conducere a unui autoturism...

Bulina albă, 9.03.2020

Cristian Ianza, artist din Petroşani Pentru că a organizat prima expoziţie de artă contemporană organizată în România sub egida Fundaţia...

Închide