Biblioteci stradale
Puncte de împrumut stradale



           
   
Biblioteca Judeţeană "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva, este o instituţie de cultură ce are în centrul 
activităţii sale cartea şi lectura. În acest sens, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Hunedoara şi 
Primăria Municipiului Deva, am iniţiat o amplă campanie de atragere spre lectură a 
populaţiei din Deva, locuitori de toate vārstele şi de diverse ocupaţii. 
Ne-am propus să oferim spre lectura cărţi din diverse domenii, iar aceste cărţi să le expunem într-o ambianţă cāt mai atractivă, în aer liber, în principalele puncte de recreere bine cunoscute locuitorilor din Deva: Parcul Cetăţii, Piaţa Victoriei, Piaţa Arras, Cartier Dacia, Cartier Micro 15, Parcul Bejan. Sub deviza "Deva citeşte!" am demarat proiectul nostru şi am amplasat şase mici biblioteci în aer liber, pe care le-am dotat cu diferite cărţi: romane, cărţi de poezie, cărţi de călătorie, cărţi de povesti, jurnale şi memorii, cărţi de artă, cărţi de istorie etc.
Pe fiecare carte a fost aplicată o etichetă în care am explicat intenţia noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărţile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblioteci care se vor împrospăta mereu cu cărţile pe care cititorii înşişi le vor aduce.
Scopul nostru este acela de a aduce cărţile cāt mai aproape de potenţialii cititori, de toţi cei care iubesc lectura şi poate nu-si permit cumpărarea unei cărţi. În opinia noastră, această campanie va contribui la creşterea interesului faţă de carte şi lectură, îi va atrage pe membrii comunităţii spre una dintre cele mai plăcute şi mai folositoare modalităţi de petrecere a timpului liber, cititul. Prima Pagina Pagina anterioara