Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în perioada 27 iunie-27 iulie 2016, în incinta Secției de Artă și Carte Franceză a instituției, un stand de carte cu vânzare al Grupului Editorial Semne-Artemis din București și al Editurii Cetatea de Scaun din Târgoviște.
Grupul Editorial Semne-Artemis este format din reunirea editurilor Artemis (fondată în 1991) și Semne (fondată în 1994). Paleta tematică a cărților aduse pe piață este foarte amplă: literatură tehnico-ştiinţifică, drept, chimie, medicină, istoria României, etnografie şi folclor, artă, sport, beletristică, poezie, proză, memorialistică, dicţionare diverse, omul și universul, carte şcolară, eseistică, religie şi multe altele. Un loc de frunte în politica editorială a grupului îl ocupă reeditarea marilor clasici ai literaturii universale, în paralel cu promovarea literaturii române contemporane. Se pune, de asemenea, un mare accent pe calitatea cărților, din toate punctele de vedere.
Sloganul sub care se desfășoară activitatea acestui grup editorial este „Cartea mai presus de orice”, fapt ce vorbește de la sine despre respectul pentru carte și despre dorința de a oferi iubitorilor de lectură titluri de o mare diversitate, pentru toate gusturile. Sunt editați autori români clasici, de la Eminescu la Nichita Stănescu, precum și tineri scriitori care doresc să se afirme. Literatura universală este prezentă cu opere ce se întind pe un interval de timp ce pleacă de la Sofocle și ajunge la Bram Stoker.
Editura Cetatea de Scaun a fost înființată în anul 2002, la Târgoviște. Cuvintele de ordine care îi ghidează politica editorială sunt: valoare, seriozitate și probitate științifică. Titlurile care predomină sunt din domeniul istoriei și arheologiei, deosebit de interesante, cu abordări inedite, bine documentate, scrise de istorici pasionați. Cititorii pasionați de istorie vor găsi cărți cu subiecte ce acoperă întreaga istorie a omenirii: istorie antică greco-romană, epoca merovingiană, istoria Asăneștilor, a Bizanțului, istorie contemporană, remarcându-se titluri despre anii comunismului. Sunt demne de interes memoriile unor diplomați, generali, oameni politici (Grigore Gafencu, Ioan Hudiță, gen. Gârbea, Titu Maiorescu, Vintilă Brătianu, Victor Slăvescu etc.), cărți care se ocupă de războaiele secrete și culisele spionajului, relațiile României cu diverse state, anii comunismului în România etc. De asemenea, mai sunt oferite cărți de religie-spiritualitate, critică literară, roman și poezie, sociologie etc.
Pe lângă cărți, cei interesați pot găsi și numere recente din publicația „Valahian Journal of Historical Studies”, revistă de istorie ce apare la Târgoviște.
La ambele standuri, se acordă substanțiale reduceri de preț.
Facebook
YouTube
RSS