Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, va fi gazda expoziției interactive de jocuri a Muzeului Jocurilor din orașul german Chemnitz, expoziție ce va putea fi vizitată gratuit la Filiala Nr. 1 a Bibliotecii, situată în cartierul Dacia, Bl. 41 – parter (lângă Colegiul Tehnic „Transilvania”), în perioada 28 septembrie – 17 noiembrie 2017, după programul de funcționare a acestei filiale.
„Muzeul German al Jocurilor, singurul muzeu din Europa dedicat jocurilor, a fost creat la Hamburg în 1986, iar după nouă ani muzeul a fost mutat la Chemnitz, împreună cu sediul principal. Muzeul cuprinde, practic, toate jocurile existente în Germania și se îmbogățește cu toate jocurile nou apărute în Europa. Pentru a se face cât mai bine cunoscut, muzeul organizează expoziții itinerante, cum este cea pe care o găzduim la Deva. În România, proiectul a început în anul 2015 la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov și expoziția a fost deja găzduită de câteva mari orașe”, declară Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Deva.
Cele câteva sute de jocuri, care vor putea fi văzute la Deva, sunt grupate în: jocuri de îndemânare (puzzle, jocuri de construcție, jocuri de învățare etc.), jocuri de noroc (zaruri, bile, săgeţi, jocuri de cărţi, loto etc.), jocuri de strategie (şah, table, şah chinezesc, Reversi, Go etc.), jocuri mixte, de simulare (jocuri despre afaceri, călătorii şi lumi fantastice), jocuri de la începutul secolului XX, jocuri din Primul şi Al Doilea Război Mondial, jocuri din anii 1950 etc.
„Expoziția fiind interactivă, înseamnă că vizitatorii de toate vârstele, întrucât copilăria o purtăm fiecare în suflet, vor putea încerca aceste jocuri, vor putea interacționa cu alți vizitatori, vor putea juca orice joc pe care îl consideră interesant. De la jocuri vechi de sute de ani la jocuri inspirate din lumea modernă și din cea viitoare, expoziția oferă celor care o vor vizita clipe de reală destindere și deconectare. Latura educativă a expoziției este pusă în lumină de însăși denumirea ei: <Învață jucând – Joacă învățând!>„, mai spune Sebastian Bara.
Facebook
YouTube
RSS