Marți, 7 februarie, la ora 11.00, a început primul meci din cadrul concursului de cultură generală „Citeşti şi câştigi!”, organizat de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.
Startul în concurs l-au dat echipele Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara şi Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” tot din Hunedoara. După un început echilibrat, echipa liceului teoretic hunedorean s-a distanţat, câştigând această confruntare cu scorul de 21-16 răspunsuri corecte (din 30 de întrebări), obţinând astfel 3 puncte în clasament.
De la ora 12:00 a urmat a doua confruntare, un meci foarte frumos, cu un scor incredibil de strâns pe întreg parcursul lui. S-au aflat faţă în faţă echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni şi cea a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva. Echipa deveană s-a departajat abia după cea de-a 28-a întrebare a confruntării, câştigând în final meciul cu scorul de 21-20 răspunsuri corecte şi au obţinut 3 puncte în clasament.
De la ora 14:00, concursul a continuat cu confruntarea dintre Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara. Cu echipele de valoare apropiată, meciul a avut un scor strâns de 17-16 răspunsuri corecte în favoarea echipei colegiului pedagogic, care a reuşit să se departajeze la ultima întrebare a întâlnirii, obţinând astfel cele 3 puncte în clasament.
Ziua s-a încheiat cu confruntarea dintre echipa Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Petroşani. A fost un meci frumos, cu un parcurs constant al echipei colegiului hunedorean, care s-a departajat şi a câştigat confruntarea cu un scor de 24-16 răspunsuri corecte, obţinând 3 puncte în clasament.
Începută în anul 2014, ca un concurs de cultură generală desfășurat între colegii și licee, competiția „Citeşti şi câştigi!” a devenit din ce în ce mai populară, mai îndrăgită și a atras un număr tot mai mare de colegii și licee concurente. S-a pornit de la antrenarea în concurs a opt colegii/licee din Deva, iar an de an numărul acestora a crescut. Ediția din acest an (a 9-a) aduce în fața juriului echipe din 22 de colegii și licee din județul Hunedoara:
Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara
Colegiul Economic „Hermes” Petroșani
Colegiul Național „Decebal” Deva
Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara
Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani
Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva
Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani
Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva
Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara
Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani
Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva
Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani
Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva
Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu
Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria
Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad
Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg
Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni
Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia
Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara
Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva
Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva
Concursul județean de cultură generală „Citești și câștigi!”, organizat de către Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, s-a bucurat, de la un an la altul, atât de aprecierea participanților, a concurenților, cât și de prețuirea deosebită a publicului, deoarece concursul se desfășoară în timp real, fiind transmis în direct. Câștigător va fi cel mai bun echipaj, vor câștiga elevii care vor da dovadă că au înțeles semnificația genericului acestui concurs: au citit și au câștigat. Iar premiile vor fi pe măsura succesului câștigătorilor.
Echipa de bibliotecari a pregătit seturi de întrebări de diferite grade de dificultate din cinci domenii: științe/generalități, artă/sport, literatură, geografie și istorie. Întrebările au fost în așa fel formulate încât răspunsul să poată fi găsit în bibliografia indicată concurenților, o bibliografie foarte bogată și cuprinzătoare.
Această ediție este dotată cu premii consistente oferite atât de Consiliul Județean Hunedoara, cât și de sponsorii: S.C. Anorom S.R.L. Hunedoara, Cofetăria Arta Deva, Banca Comercială Română, Restaurant Castelo Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva, Pizzeria De la Casa Deva, DHS Fitness, Restaurant Etiquette Deva, Magazin Fishing Center Deva, Ingeco S.R.L., The Refresh Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S.C. Supercom S.A., S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Pizzeria Veneția Deva.
Am pus în joc următoarele premii: pentru locul I – 8 trotinete electrice și 8 ceasuri inteligente, pentru locul al II-lea – 8 biciclete, pentru locul al III-lea – 8 trotinete, pentru locul al IV-lea – 8 mini steppere, vouchere a câte o băutură răcoritoare, 176 de pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care vor fi atribuite prin tragere la sorți chiar în ziua marii finale.
Sala „Europa” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a fost locul unde s-a dat startul acestei ediții și locul unde se vor desfășura confruntările până la marea finală.
Toate etapele concursului „Citești și câștigi!” vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și pe postul de televiziune HD 365, iar apoi vor fi difuzate pe postul de televiziune Antena 3 Deva, începând cu data de 7 februarie 2023, când va avea loc prima confruntare, până în data de 4 mai, ziua marii finale.
Cei interesați vor putea vedea și vor putea citi informații despre acest concurs și cu ajutorul partenerilor media: „Accent Media”, „Avântul liber”, Big FM, HD 24, HD 365, „Hunedoara Liberă”, „HunedoaraMea.ro”, Kapital TV, „Mesagerul Hunedorean”, „Servus Hunedoara”, „Știrile Transilvaniei”, Unu TV, „Vocea Hunedoarei”, „Ziarul Exclusiv”, „Ziarul Hunedoreanului”.
Juriul concursului este asigurat de Biblioteca Județeană, el fiind format din: Ioan Sebastian Bara, manager, Luminița Mioara Vulcan, șef Serviciu Relații cu Publicul, Diana Ferencz, bibliotecar, Camelia Mestecănean, bibliotecar, Sorin Pascu, bibliotecar, Diana Trif, bibliotecar, Mihaela Țoța, bibliotecar, Daniel Oprean, analist programator.
Facebook
YouTube
RSS