Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, și în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, organizează, în ziua de 25 august 2024, ora 18.00, la Teatrul de Artă Deva, Sala Mare, o întâlnire cu binecunoscutul preot dr. Constantin Necula care, cu acest prilej, va susține conferința cu tema „Viața în Hristos. Taina Învierii” și își va lansa noul volum intitulat „Taina risipirii în Lumină”, apărut recent la Editura Agnos din Sibiu.
Atmosfera de profundă trăire creștină ce a marcat prima jumătate a lunii august – Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului – va fi continuată și desăvârșită prin cele două momente care au fost gândite, pe de o parte, ca un prilej de întărire a credinței creștine iar, pe de altă parte, pentru cei care nu au sufletul suficient de pregătit pentru întâlnirea cu Hristos, ca o minimă inițiere în această minune fără sfârșit care este credința.
Fără îndoială, și această conferință a părintelui Necula va atrage numeroși participanți, așa cum se întâmplă de fiecare dată când îndrăgitul duhovnic rostește cuvinte de înțelepciune și credință la întâlnirile cu publicul. Despre sărbătoarea din ziua de 15 august, părintele Necula spune: „Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sărbătoare de la finalul anului bisericesc. Miezul verii ţine în el miezul aprins al mărturisirii Maicii Domnului. Adormirea ei este, în fapt, sărbătoarea care grăbeşte rodirea unei toamne duhovniceşti, maturizarea duhovnicească prin care se marchează începutul anului bisericesc, la 1 septembrie”.
Al doilea moment al întâlnirii cu părintele Necula va fi prezentarea volumului „Taina risipirii în Lumină”, cu o prefață scrisă de autor la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Moisei, de Ziua Bunei Vestiri 2024. Cartea cuprinde „mare parte reluări din cotidianul normalității și dialogului cu Dumnezeu de dragul oamenilor”. Cartea preotului Constantin Necula este structurată în două părți. Prima parte, intitulată „Meditații”, cuprinde „texte care prefațează Duminicile unui an calendaristic, dar și frământările unor nopți, nu toate de bucurie”. Sunt predici care au la bază texte (parabole și pilde) din „Evangheliile” „Noului Testament” și din „Faptele Apostolilor”.
Partea a doua, „Gânduri”, este dedicată unor meditații profunde legate de realitățile la care suntem martori. Simpla citare a unor titluri precum Depresia spirituală, Secolul Însingurării, Anestezierea estetică a Lumii, Răzbunarea pe Bine, Superficialitatea informată, Libertatea de a te pune pe gânduri etc. oferă o imagine limpede a problematicii pe care părintele Necula o dezbate și o împărtășește cu cei prezenți.
Această nouă întâlnire cu părintele Constantin Necula va avea darul să adune laolaltă un public plin de încredere în puterea binefăcătoare a credinței.
Facebook
YouTube
RSS