Meniu Principal

O scânteie de bucurie în ochii fiecărui copil – o jucărie de 1 iunie!

Dincolo de politici de protecție a copiilor instituționalizați, dincolo de statistici, acești copii au nevoie de micile bucurie care pentru cei din familii normale sunt banale.  Din acest punct de vedere, inițiativele care fac apel la solidaritatea noastră, a tuturor, sunt binevenite!

În urmă cu mai bine de zece ani, Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva a demarat proiectul „O jucărie pentru fiecare”.

Astfel, copiii care trăiesc în centrele de plasament din județul Hunedoara se bucură și de atenția și de afecțiunea noastră, de căldura sufletească a sutelor de locuitori ai județului Hunedoara care au venit la noi, la bibliotecă, și au adus jucării pe care le-au oferit copiilor din Rețeaua de case familiale Orăștie, Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități Hunedoara, Centrul Maternal Hunedoara, Rețeaua de case familiale pentru copii cu dizabilități Vulcan și Apartament familial Vulcan.

Rezultatele au fost impresionante și în acest an. Sute de copii vor avea astfel în ochi acea scânteie de bucurie pe care ar trebui să o aibă fiecare copil pe acest Pământ!

Jucăriile sunt deja în drum spre copii și le mulțumesc celor de la Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara – Deva pentru minunata lor inițiativă.

Zi senină și binecuvântată!

Costel Avram, administratorul public al județului